Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı sonucu sokaklara inen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bedenlerini siper ettiler. Tankların önünde etten duvar ördüler. Bütün önemli kurum ve kuruluşlarımızın önünde etten duvar oldular. Bu milletin iradesini hainlere teslim etmediler. Allah bir daha bize böyle bir gün yaşatmasın” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kaya, buradaki ziyaretinin ardından Özel Harekat Dairesi Başkanlığına darbe girişimi sırasında düzenlenen saldırıda yaralanan özel harekat polislerini Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Hastanede yatan polislere geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu.
“Milletin parasıyla alınmış silahların namlularını millete doğrulttular”
“Milletçe çok büyük bir darbe girişimini, kalkışmayı geri püskürttük” diyen Kaya, “Buraya gelmeden önce özel harekat birliğimizi ziyaret ettik. Onlara bu süreçteki dik duruşundan, kahramanca mücadeleden dolayı teşekkür ettik. Başsağlığı diledik. Çok büyük bir kalkışmayla karşı karşıya kaldık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir alçak, hain, kalleş kalkışmaydı bu. Üstlerinden emir almayan, kimlerden emir aldığı belli olmayan bir takım asker içindeki hainler, paraleller, alçaklar milletimizin canına, milletin parasıyla alınmış silahların namlularını millete doğrulttular. Milletin seçtiği milletvekillerine, bakanlara ve bu milletin seçtiği cumhurbaşkanına doğrulttular. TBMM’yi yıkmak üzere zırh delici silahlarla, mermilerle saldırdılar; bombalar attılar Meclisimizin üzerine. Özel harekat birliklerimize, emniyetimize saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, halkın evine saldırdılar. Aynı zamanda Boğaz Köprüsünde, Ankara’da Genelkurmay’ın etrafında sivillere saldırdılar. Can kayıplarımız, şehitlerimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum hepsine. Burada yaralılarımızı ziyaret ettik. Hepsine acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Bu milletin iradesini hainlere teslim etmediler”
Büyük bir darbe girişiminin emniyetin, polislerin desteğiyle geri püskürtüldüğünü belirten Kaya, şunları kaydetti:
“Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı sonucu sokaklara inen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bedenlerini siper ettiler. Tankların önünde etten duvar ördüler. Bütün önemli kurum ve kuruluşlarımızın önünde etten duvar oldular. Bu milletin iradesini hainlere teslim etmediler . Allah bir daha bize böyle bir gün yaşatmasın diyorum. Biz demokrasi nöbeti tuttuk TBMM’de. 3 tane siyasi partinin temsilcileri vardı. Dünde mecliste 4 siyasi partinin genel başkanları, HDP’nin grup başkanvekili ortak bir bildiriyle bu darbe girişiminin karşısında olduğunu belirttiler.“