Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdiresi İnci Sezer Becel, Aile Eğitim ve Danışmanlık Daire Başkanı Rahime Şen ve Göç Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı Durmuş Ali Daldallı ile birlikte Kilis’te incelemelerde bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar Kilis İl Müdürü Mahmut Kaçarlar tarafından karşılanan heyet, ilk olarak IHH Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Öncüpınar’daki kampa geçen Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdiresi İnci Sezer Becel ve yanındakiler, kamptaki sosyal tesisler, psiksosyal destek birimi, okullar, kreş, hastane ve marketleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Kamptaki bir şehit ailesinin evine ziyarette bulunan Becel, evdekilerin sorunlarını dinledi.
Suriye’deki savaşta babaları ölen çocuklar ve annelerinin kaldığı bir evi de ziyaret eden Becel, yetim evleri sorumlusu Mehmet Yandak’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Becel, emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra Gaziantep ve Şanlıurfa’daki konteynır ve çadır kentlerde incelemelerde bulunan Becel, bu illerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı yaparak Ankara’ya döndü.