AK Parti Gaziantep Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısı il binasında gerçekleşti.
AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve partililer katıldı.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Siyaset Akademisinin açılacağı müjdesini verdi. Özkeçeci, tüm AK Partilileri siyaset akademisine kaydolması çağrısında bulundu. Özkeçeci Başbakan Binali Yıldırımın ilk toplantılarda okunmasını istediği metni de toplantıda okudu.
“TEK BİR TERÖRİST KALANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, tek bir terörist kalıncaya kadar terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Terör örgütünün dini imanı olmadığını vurgulayan Gül, “Şu aziz mübarek ayda Ramazan ayına da İstanbul da 14 insanımızı katlettiler. Midyat’ta 6 aylık hamile polisimizi şehit ettiler. Bu saldırılar teröristlerin dini imanı olmadığını bir kez daha gösterdi. Gerek partimiz, hükümetimiz, askerimiz, Emniyetimiz bütün güvenlik bürokrasimiz olarak bir terörist bile kalmayıncaya kadar, silahların hepsi gömülünceye kadar terörle teröristle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.
“DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ MESELE DE, TOP YARGI’DADIR”
Gazi mecliste teröre destek veren kimse kalmasın diye dokunulmazlık teklifini verdiklerini belirten Gül, “Milletvekili arkadaşlarımızla beraber imzaladığımız Türkiye de dokunulmazlıkların arkasına sığınarak, teröristin evine gidip taziyede bulunan, teröriste silah taşıyan, teröristle kucaklaşıp şehitlerimizin ahını alan mecliste de gelip milletvekilliği yapmak isteyen milletimiz rahatsız olduğu için biz bu teklifi verdik. Ve gazi mecliste teröre destek veren kimse kalmasın diye bu teklifimizi verdik. Bunlarla ilgili top yargıdadır bunlarla ilgili biz de yargıyı ilgiyle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİ BİR TRENDİNE KAVUŞTU”
Türkiye’nin ekonomisi iyi yolda gidiyor diyen Gül, “4.8 büyüdük. Krizle boğuşan Avrupa’ya baktığımızda bu rakam çok tarihi bir rakamdır. Ekonomimiz sağlam siyasi istikrarımız atamdır. İnşallah Türkiye büyümeye devam edecektir. İhracatta da hem Gaziantep hem de Türkiye için komşu ülkelerle daha fazla dost kazanarak dış politikamızda inşallah Türkiye’nin bununla beraber ihracatımızda artacak” ifadelerini kullandı.
“ŞUANDA FİİLEN YARI BAŞKANLIK UYGULANMAKTADIR”
Türkiye yarı başkanlık fiilen yarı başkanlık uygulanıyor diyen Gül, “Türkiye de 2007 referandumu ile Cumhurbaşkanını ben seçeceğim diyen milletimizin gönlü an azından partili Cumhurbaşkanlığı, yarı Başkanlık ve Başkanlık sisteminin Türkiye de tartışılmasının bir özlemi vardır. Ve zaten de filen de yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili durumun hukuki duruma gelmesi için yeni anayasa çalışmamız sürüyor” diye konuştu.