KAYSERİ (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, ümmetin umudu olduklarını belirterek, "Bugün hala Somali'den Mogadişu'ya, Pakistan'dan Filistin'e kadar, dünyanın her tarafında Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Kurucu Genel Başkan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi haykırılıyor." dedi.

AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Milletin Gençliği" programında konuşan Ecertaş, Kayseri AK Parti Gençlik teşkilatının çalışmalarını başarılı bulduklarını ve tüm Türkiye'ye örnek gösterdiklerini söyledi.

Son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kentlere sıklıkla ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Ecertaş, "O bölgelerdeki parti teşkilatlarımızda faaliyet gösteren kardeşlerimizin desteğe ihtiyaçları var. Kendilerini yalnız hissediyorlar. Bu yüzden Kayseri'deki başkanımızdan ricam bir yerle daha kardeş şehir olun ve oraya destek verin. Biliyorum Bitlis ile kardeş şehir çalışmanız var. Ama Kayseri'nin potansiyeli birkaç ili daha kaldırır. Sizler de buradan otobüslere binip oralara giderseniz çok büyük moral olur oradaki kardeşlerimize." diye konuştu.

AK Parti Sürekli Eğitim Merkezinin faaliyete geçtiğini ve ilk dersi de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiğini anımsatan Ecertaş, şöyle devam etti:

"Ahmet Hoca'mız orada bize iki mesaj verdi ve bu başlıkların altını da maddelerle doldurdu. Ahmet Hoca, AK Parti'nin kuruluş felsefesinde 5 esasın var olduğunu söylüyor ve bunu gençlerin unutmamasını istiyor. Özellikle kadim bir geleneğe sahip olduğumuzu unutmamız gerekiyor. Yerli ve milliyiz yaptığımız her işin içerisinde yerlilik ve millilik var. Bizler ümmetin umuduyuz. Bugün hala Somali'den Mogadişu'ya, Pakistan'dan Filistin'e kadar dünyanın her tarafında Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi haykırılıyor."

Ecertaş, konuşmasının ardından başarılı çalışmalara imza atan partili gençlere teşekkür belgesi takdim etti.

Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Kayseri'den gidecek heyetin belirlenmesi için kura çekilmesinin ardından sona erdi.