HATAY (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla hayata geçirdiği gezici aşevi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 2 bin 500 Suriyeliye iftar yemeği verdi. 

Reyhanlı Belediyesi önüne kurulan gezici aşevinde, iftar öncesi yemek dağıtılmaya başlandı. Suriyelilerin bazıları alana kurulan masalarda orucunu açarken, bazıları da verilen yemekleri evlerine götürmeyi tercih etti. 

Proje koordinatörlerinden AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezici aşevinin Hatay'dan başlayıp Mardin'e kadar sınırdaki kamplarda yaşayan insanlara iftar yemeği dağıtacağını belirtti. 

Türkiye'de birçok sığınmacının yaşadığını hatırlatan Alğan, "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla ilgili şunları söyledi:

"Ülkemizdeki sığınmacılar, farklı zalimlerden kaçarak Türkiye'ye geldiler. Reyhanlı'daki Sünni Arap kardeşlerimiz, rejimin hava bombardımanından kaçtı. Yayladağı'ndaki Türkmen kardeşlerimiz yine Esed rejiminden kaçtı. Suruç'takiler DAEŞ'ten, Tel Abyad'daki kardeşlerimiz de PYD'nin oradaki demografiyi değiştirmek istemesinden dolayı mağdur oldukları için kaçtılar. Biz herkesi kimliğini sormadan Türkiye'ye kabul ediyoruz. Herkese karşı Ensarlık vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ensarlık vazifemizde ısrarcı olacağımızı, burada yaptığımız faaliyetle göstermeye çalışıyoruz. Burada bugün yaklaşık 2 bin 500 kişiye yemek dağıttık. AK Parti'nin gençlik kolları, eline geçen her fırsatta Suriyelilerle dayanışmayı kendine vazife edinmiştir. Yarın Suriye'de olaylar bittiğinde Suriyelilerin gözlerinin içine bakabilecek tek ülke Türkiye'dir."

- "PYD'nin hocası, Baas rejimi"

PYD'nin Tel Abyad'da Türkmen ve Arapları kabul etmemesinin izah edilir bir durum olmadığını dile getiren Alğan, Suriye'nin demografisinin aynı kalması gerektiğini kaydetti.

Alğan, "Daha önce Baas rejiminin yapıp, büyük acılar yaşattığı bir vakaydı bu. PYD de hocasının Baas olduğunu çok iyi kanıtlıyor. Zamanında Suriyeli Kürtler de bu göç politikasına maruz kaldılar" diye konuştu.

Proje koordinatörlerinden AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler de Türkiye'nin, Suriye'deki savaşın başından bu yana acıda seçici davranmadığını söyledi. 

Hümanizmle, insan haklarıyla, demokrasiyle ün salmış batılı ülkelerin, ülkelerine sığınmacı alacakları zaman onun mesleğine ve zenginliğine baktıklarını aktaran Güler, "Onlar bu kişileri de sayıyla alıyorlar. Türkiye asla böyle bir şey yapmadı. Kapılarını dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese açtı" ifadelerini kullandı.

Aşevinin 6 bölgede daha yemek dağıtacağını dile getiren Güler, bölgelerden birine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gideceğini sözlerine ekledi.

İftar yemeğine, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan da katıldı.