GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, 7 Haziran'da sandıktan "başımız gözümüz üstüne" diye nitelendirecekleri bir sonuç çıktığını söyledi.

Gül, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, milletin ortaya koyduğu iradeye saygı duyduklarını ifade ederek, seçimin hemen ardından il il millete nasıl daha iyi hizmet edilebileceğini araştırdıklarını belirtti.

Seçim sonrası çıkan tabloyu, Türkiye'de ekonomik ve siyasi havayı olumsuz ortama çevirmemek için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden Gül, "Kullandığımız dil, Türkiye ekonomisini ve siyasetini düşünerek kullandığımız dil, uzlaşı dili oldu" dedi.

"Muhtemelen hükümet görüşmeleri haftaya başlayacak" diyen Gül, "Türkiye'de hükümetin kurulabilmesi için muhalefet partilerinde de uzlaşı kültürünün oluşması gerekiyor'' diye konuştu.

Aynı tavrın diğer yerlerde görülmediğini savunan Gül, Türkiye'de kullanılan her oyun karşılığının çıkacağı bir tablonun bir an önce oluşması temennisini dile getirerek, milleti rahatsız edecek hiçbir oluşumun içerisinde yer almayacaklarını vurguladı.

Doğal kaynakları bol olan ülkelere yönelik sömürgeci yaklaşımın halen devam ettiğini dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Maalesef insanlık daha fazla zenginlik diye, daha fazla sömürge diye insanlıktan nasibini almayan çağlara şahitlik ettik. Bugün yine bakıldığında yanı başımızda bir enerji koridorlarını farklı şekilde transfer etmek isteyenlerin siyaseti, yapmış oldukları bir dizayn var. Bir takım doğal kaynak rezervlerine müdahale etmek ya da Afrika'daki rezervleri ele geçirmek amacıyla hala bu çağda da sömürgenin devam ettiğini hepimiz görüyoruz. Atalarımız gittiği yerlerin, fethettiği yerlerin zenginliğine bir halel getirmedi, bilakis oraları zenginleştirdi."

Ramazanın birlik ve beraberliği öğrettiğini dile getiren Gül, ''Bu ülkede maddi ve manevi krizler olmaz çünkü bizim bu dayanışmamız çok fazla, inşallah bu birliktelik artarak devam eder" ifadesini kullandı.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkati çekti.

Koca, son on yılda gösterilen büyüme performansının gelecek on yıla aktarılabilmesi için üniversite, sanayi ve bürokrasiyle güçlü bir işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin diğer ülkeler gibi yeteri kadar doğal kaynakları olmadığını ifade eden Koca, yetişmiş insan gücüyle dinamik nüfusla ve birlik ve beraberlikle beklenen hedeflere ulaşılacağını kaydetti.

İftara, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeçi, Şahinbey Belediyesi Mehmet Tahmazoğlu, ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.