AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'da mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulunda, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Merkez Seyhan ilçesindeki ilkokula gelen Çelik, vatandaşlarla selamlaştı ve sohbet etti. Oy kullanacağı 1086 numaralı sandık başkanlığına geçen Çelik, burada bir süre sıra beklerken gazetecilere oy kullanıp kullanmadıklarını sordu. Çelik, daha sonra oyunu kullandı.

Çelik, okul bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin memleket için hayırlı olmasını diledi. 

Ankara'daki terör saldırısının bu seçim sürecinde çok canlarını yaktığını, 100'ün üzerinde canlarını kaybettiklerini anımsatan Çelik, onun dışında siyasi partilerin her birinin özgürce propagandasını yaptığını, vatandaşların büyük bir sağduyuyla huzura ve istikrara sahip çıktığını belirtti.

Seçim dönemi boyunca ufak tefek olaylar hariç genel olarak huzurun korunduğunu gördüklerini kaydeden Çelik, "Bugün de sandıklara baskı yapmaya kalkanlara, vatandaşın hür iradesini etkilemeye kalkışanlara karşı her türlü tedbir alındı. Bütün vatandaşlarımız, bütün siyasi partiler sandıklara sahip çıksınlar" diye konuştu.

"Her seçimin sonunda kuşkusuz bazı partiler kazanır, bazı partiler kaybeder. Bazı partiler daha öne gider, bazıları daha geride kalır" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Ama şu bilinsin ki partilerin kazanması ya da kaybetmesi, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının bir kısmının diğerine karşı zafer kazanması, bir diğer grubun hezimete uğraması anlamına gelmez. Sandık varsa sandık bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının zaferidir. Bütün yurttaşlarımız için demokrasi bir zaferdir. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı seçim sonuçlarına göre, bir diğerine göre kaybetmiş sayılmaz. Hepimizin kazancıdır. Türkiye'nin kazancıdır bu. Hepimiz için bir zaferdir."

- "Seçim sonuçlarını tartışmasız ortaya koyabilen bir ülkeyi"

Çelik, demokrasinin, sandığın kıymetinin bilinmesini istedi.

Ülkenin etrafında bu kadar istikrarsızlığa, huzursuzluğa rağmen sandık, demokrasi ve diğer mekanizmalar yoluyla, huzuru, barışı ve istikrarı sürdürdüklerini ifade eden Çelik, etraftaki sıkıntılardan ülkeyi bu şekilde koruyabildiklerini belirtti.

Bütün vatandaşların hangi partiye oy verirse versin, sandıklara sahip çıkmalarının çok kıymetli olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Sandıklar üzerindeki baskıya karşı hep beraber direnmeliyiz. Demokrasiyi hep beraber korumalıyız. Bu ülkenin en büyük kazanımlarından bir tanesi sağlıklı seçim yapabiliyor olmasıdır. Biz sağlıklı seçim yapabilen, seçim sonuçlarını tartışmasız ortaya koyabilen bir ülkeyiz. Bu sebeple bu seçim de kendi demokrasi tarihimize parlak bir aşama olarak geçecektir. Memleketimize, tüm milletimize, etrafımızdaki coğrafyalara hayırlı olmasını diliyorum. Hepimiz için inşallah bundan sonrasında hayırlı, istikrar olan bir dönemin kapısını açsın diyorum."