AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de, "Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz Mitingi"ne katılan bir gurup vatandaşın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarına karşı, “Tek ayakla gitmeyelim. İki ayakla yürüyelim. Asımın Nesliyiz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili seçilmeden önce Edirne AK Parti Milletvekili olduğu Edirne’deki "Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz Mitingi"ne katıldı. Atatürk Anıtı önünde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Mitingde, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın Nesli’ şiirine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu anlamda Ankara’da gazi olan hastalarımızı hastanede ziyaret ederken, hastaneye gittiğimde sayın başhekim dedi ki ‘6 gazimizden biri hekimdir.’ Hekim arkadaşımızı ziyarete gittiğimde, hekim arkadaşa geçmiş olsun dedim. Hayırdır nasıl oldu dedim. ‘Sayın bakanım benim evim Genelkurmaya çok yakın. Genelkurmayda saat 10:00 civarında silah sesleri duymaya başladım. Televizyonda alt yazılar geçmeye başladı. O arada aklıma Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın Nesli’ şiiri geldi. Dedim ki ey Nurettin, kalk. Asım’ın Nesli şiirini okumakla Asım’ın Nesli olunmaz. Kalk ve Genelkurmaylığın önüne git dedim ve oraya gittim. Orada Asım’ın Neslini gördüm. Orada Asım’ın Nesli oldum’ dedi. Ne mutlu Asım’ın Nesline, ne mutlu Atatürk’ün askerlerine” dedi.
Edirne Valisi Günay Özdemir yaptığı konuşmada, “Özellikle 15 temmuz akşamı hain kalkışmaya karşı demokrasimize, vatanımıza, inancımıza ve değerlerimize Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıktığınız ve bu değerlere sahip çıkmaya devam ettiğiniz için sizler teşekkür ediyorum” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuşmasını yapmak için mikrofon başına geldiğinde bir grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atınca Gürkan , “Kişisel yok. Burada millet olarak varız. Devlet olarak varız. Vatan olarak, bayrak olarak varız” dedi.
Mitingde AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da konuşma yaptı.