KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bu seçimin kazananı millettir. Bu seçimin kazananı gariplerdir, yetimlerdir, yoksullardır. Bu seçimin kazananı Arakan'daki, Filistin'deki garip Müslümanlardır, Bosna'dan Kafkaslar'a kadar ezilen mazlum insanlardır" dedi.

Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen "1 Kasım Seçimleri Değerlendirme Toplantısı"na katılarak, partililere hitap etti.

AK Parti'nin 1 Kasım'da büyük bir zafer kazandığını belirten Özhaseki, verilen yetkiyi vatandaşa hizmet için kullanacaklarını söyledi.

Partilerinin sandıktan büyük bir güçle çıktıklarını vurgulayan Özhaseki, "Dünyada bir ilk yaşanmıştır, 4 sefer üst üste zaferle işbaşına gelen tek parti biziz. İlk çıktığı günde aldığı oyların üstüne oylar koyarak, artırarak ve herkesin beğenisi kazanıp, duasını alıp işbaşına gelen tek parti biziz" diye konuştu.

Herkesin zafer kutlama biçimi olduğunu dile getiren Özhaseki, "Zamanında yüzde 13-15 oy alıp dışarıda davul zurnayla gezenler, konvoylar oluşturup sağa sola sataşanlar, sabahlara kadar şamata edenlerin dışında bizim de kendimize has şu yakaladığımız zaferi kutlama biçimimiz var. Sayın Başbakanımız da 1 Kasım zaferinden sonra önce Mevlana'ya gitmiştir. Ziyaret edip Fatihalar okuduktan sonra herkese o hoşgörü diyarından mesaj vermiştir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesine yurt içi ve dışından önemli bir kesimin sevindiğini anlatan Özhaseki, "Bu seçimin kazananı millettir. Bu seçimin kazananı gariplerdir, yetimlerdir, yoksullardır. Bu seçimin kazananı Arakan'daki, Filistin'deki garip Müslamanlardır, Bosna'dan Kafkaslar'a kadar ezilen mazlum insanlardır. Seçim gecesi genel merkeze gelen o duygu yüklü mesajları, videoları bir görseniz. Ağlaya ağlaya dua eden Müslümanları bir görseniz. En az Türkiye kadar onlar sevinmişlerdir" dedi.

AK Parti'nin terörü bitirmeye karalı olduğuna işaret eden Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seçimin kaybedenleri var, onlar da terör örgütü ve uzantılarıdır. Onlar bundan sonra da inşallah üzüleceklerdir, bu dünya onlara dar olacaktır. Devamlı ağlamaya, yok olmaya mahkum olacaklardır. Onlar anaları ağlattılar, gencecik yavruları toprağa gömdürdüler. Onlar bu kötülüğü hak ettiler, inşallah bundan sonra da her seçimin mağlubu olmaya devam edeceklerdir. Onlara destek verenler de mağlup olacaktır. Gizli ve açık şekilde bu terör örgütünü destekleyenler, elinden gelen her türlü yardakçılığı yapanlar, onlar da seçimlerde ve daha sonrası gelen günlerde mağlubiyeti tek tek tadacaklardır. Aynı zamanda dünyanın dört bir tarafında yazılarıyla, gazeteleriyle bu işe destek olanlar da mağluptur. Ve aynı zamanda İsrail'in uzantıları da kaybedenler arasındadır. Onlar üzülmeye devam etsin inşallah."

- "Bu seçimin mağlubu yoktur"

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 1 Kasım seçiminin güven ve huzur içinde tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Yüksek bir katılım sonucunda AK Parti'nin tek başına iktidara geldiğini belirten Yıldız, "Biz seçimin galibiydik ama her zaman söyledik, bu seçimin mağlubu yoktur. Çünkü vatandaşlarımız birlik ve beraberliğe oy verdiler. Ülke rahatladı. Aldığımız oylar emanet oylar değildir, gönülden ve ebedi oylardır inşallah. Bu sonuçlar adımız gibi alnımızın da ak olduğunu ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra, Özhaseki, Yıldız ve diğer katılımcılar, üzerinde AK Parti'nin Kayseri'de aldığı oy oranının yazılı olduğu pastayı kesti.