MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Şehit Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da hainler tarafından darbe girişiminde bulunulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözüyle insanların meydanlara inerek, darbecileri durdurduklarını anımsattı.

Ülkeyi ekonomik darbe ile karşı karşıya bırakmak isteyenlerin var olduğuna işaret eden Kahtalı, "Dolar, euro gibi şeylerle ülkemizi sıkıntıya sokmak istiyorlar, Cumhurbaşkanının 'dolarları bozdurun' talebiyle aynı gün 20 milyar dolar gibi bir döviz bozduruldu." dedi.

AK Parti'nin 11 seçimden birinci olarak çıktığına değinen Kahtalı, referandumda da partinin başarıya ulaşacağını söyledi.

Referandum kapsamında teşkilat çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Kahtalı, "Artık süreç başladı, ulaşmadığımız nokta kalmayacak, partili Cumhurbaşkanılığı ile yeni Anayasayı anlatacağız. Tek yürek olduğumuz müddetçe bize kimsenin gücü yetmeyecek buna Amerika'da, siyonisti de, maşalık yapmak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, DEAŞ da dahil hiçbir şey yapamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, yeni Anayasa ve Başkanlık sürecinin çok ciddi bir çalışma gerektirdiğini aktardı.

Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenlerin terör örgütlerine destek verdiğini anlatan Çakır, "Belli çevreler tarafından 'dünya 5'ten büyük değil' diyen Cumhurbaşkanımızın çerçevesinde ülkemizle ciddi bir mücadele var. FETÖ'yü, PKK'yı büyüten yetiştiren bunlar, Taliban'ı kuran bunlar. Türkiye'nin mücadele ettiği bir çok terör örgütü var, bunların Avrupa'dan beslendiğini görüyoruz." diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da ilçe belediye başkanları adına yaptığı konuşmasında ülkenin girdaptan geçtiğine işaret ederek, milli birlik ve beraberliğin ülke açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

FETÖ darbe girişiminin amacının ülkede kaos çıkararak ülkeyi bölmek olduğunu aktaran Gürkan, "Halkın kadirşinaslığı bu darbe girişiminin önüne geçti. 15 Temmuzda bu millet büyük direniş gösterdi ve darbeyi püskürterek, milli birliğin yeniden kurulmasında büyük gayret gösterdi. Millet, devlet olarak hep iyi niyetli olduk, herkesi kucaklamaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Gürkan, etnik, mezhepsel yapıları kaşıyarak, milletin içine nifak tohumu ekmek isteyenlerin Başkanlık sistemini istemediğini söyledi.