AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türk siyasetinde 2002 öncesinde her şeyin vaat edildiğini belirterek, Vaat ederek, Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiler. Şimdi aynı şekilde doldur-boşalt vaatlerle 13 yıldan beri planlanmış, mali disiplini oluşturulmuş yapıyı bozmak istiyorlar dedi.

Ekinözü ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan Ünal, 7 Haziran seçimlerinin diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

Muhalefetin, iktidar hevesi için 13 yılda doldurdukları bütçeyi yağmalama peşinde olduğunu ifade eden Ünal, milletin buna izin vermeyeceğine inandığını belirtti.

İktidarları süresince halka bir müjde vermeden önce alt yapısını oluşturduklarını dile getiren Ünal, "Bunlar söz verirken ne bir kaynak belirtiyorlar, ne planlama var. Hiçbir şey yok. Dertleri ne? Seçimi kazanıp, iktidarı ele alalım, 4 yılda 13 yıllık kazanımları yağmalayalım. Bunların başka bir dertleri yok. Bunların Türkiyesinde vatandaş iki gün sonrasını göremiyordu. Türk parasının değeri pul olmuştu. Şimdi Türkiye 13 yıl sonrasını, 20 yıl sonrasını planlamıyor mu" diye konuştu.

Muhalefet partilerin seçim vaatlerini eleştiren Ünal, şöyle devam etti:

"Türk siyasetinde 2002 öncesinde her şeyi vaat ederlerdi. İki tane anahtar, hem ev, hem de araba. 'Kim bir veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum' derlerdi. Vaat ederek Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiler. Şimdi aynı şekilde doldur-boşalt vaatlerle 13 yıldan beri planlanmış, mali disiplini oluşturulmuş yapıyı bozmak istiyorlar. Fakat biz çocuklarımıza iyi bir Türkiye kurmak için mücadele ediyoruz. Bunlar ise iktidar hevesleri için bütçeyi yağmalamayı planlıyorlar."

Ünal, yeni anayasayı yapacak iradeye ihtiyaçlarının olduğunu, bu nedenle de bir milletvekilinin bile önemli olduğuna işaret eden Ünal, "AK Parti'ye düşmanlık yapacağız diye bu ülkenin yüzde 50'sine düşmanlık yapıyorlar. Milleti hor gören, milletin seçtiği milletvekillerine küfür eden yapının karşısında, hizmeti ve istikrarı tercih ederek millete sevdalı AK Partililerin bir milletvekili daha fazla çıkartabilmesi için 7 Haziran'a kadar çalışmamız gerekiyor" dedi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan'ın konuşmasının ardından, seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı.