AK Parti Zonguldak İl Danışma Kurulu Meclisi toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.
Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar,İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Sevda Tığ, ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, teşkilat başkanları, yöneticiler, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.
Toplantının Divan Kurulu Başkanlığı’nı AKP İl Teşkilat Başkanı Ali Kemal Karaca yaparken Saygı Duruğu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz darbe gecesi’ videosunun seyrettirilmesiyle devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 15 senedir AKP’nin disiplinli bir şekilde büyüdüğünü ve bu sebeple içerden ve dışarıdan gelen tüm tehditleri geri püskürttüklerini dile getirdi. AKP’nin kaderinin Türkiye’nin kaderi olduğunu da belirten Tosun, “Partimiz 15 sene disiplinli bir şekilde kurulduktan sonra en büyük parti oldu. Bizim partimiz kurulduğu günden itibaren milletimizle barışık oldu ve disiplinli bir kadroyla yoluna devam etti. Bu sürede hem içerden hem dışarıdan saldırıyı uğradık ama dimdik ayakta kaldık. Ruhunu milletten alan sağlam bir siyaset, disiplinli bir teşkilatlanma yapısı, şartları ne olursa olsa toplantılarını yapan güçlü bir teşkilat ağına sahibiz. Bu 3 temel nokrayla bu günlere geldik. Biz büyük bir teşkilatız sadece Türkiye değil tüm Dünya’yı içine alan bir teşkilatız. Biz bir takımız ve takımda zaman zaman oyuncu değiştirir ama güçlü bir takımınız varsa sizi kimse yıkamaz. Hele de başınızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi birisi varsa bu teşkilatı kimse yıkamaz. AKP’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Biz güçlü ve büyük bir aileyiz. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz tarihinin en mühim günlerinden birini yaşamıştır. Allah inşallah böyle günler bir daha göstermesin” şeklinde konuştu.
“Darbe tehdidimiz yok temizliğe devam”
Programda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, 15 Temmuz’da ülke olarak büyük badiler atlattıklarını söyledi. Hainlerin darbe girişimi başarılı olsaydı buralarda olamayacaklarını belirten Özbakır, “Bu toplantıları partimizin düzenlemesi oldukça güzel bir olay. Zaman zaman bir araya geliyoruz ve bu toplantılar olmasa birbirimizi bu kadar kolay bulamıyoruz. 7 Haziran’dan bu yana 3 hükümet kurduk 2 seçim yaşadık. Bunlar sadece çalışmalarımızda bir takım duraksamalara neden olsa da bizim için çok önemli sorun yaratmadı. AK Partimiz hepsini rahatlıkla atlattı. Biz vekiller olarak meclise her zaman devam ettik ve katkımızı koyduk. Önümüzdeki dönemde de mecliste olarak çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. 15 Temmuz’da ülke olarak büyük badireler atlattık. Allah sizlerden, emniyet güçlerimizden razı olsun ki hainlerin kalkışmasını engellediler ve bizde buradayız. Eğer o hainler o gün darbede başarılı olsaydı bizler buralarda olamazdık. Darbede olan biteni herkes biliyor. Ancak darbe sonrası yapılması gerekenler hakkında konuşmak istiyorum. İlk aşamada önemli görevden alınmalar oldu. Onlar darbeye katılan hainlerdi. Daha sonraki aşamalarda hükümet olarak daha dikkatli davranmaya başladık. Çünkü kurunun yanında yaşı da yakmak istemiyoruz. Şu anki temizlik olayı hızla devam etmektedir. Birkaç gün önce 13 bin polis görevden alındı. Adliye Askeriye Emniyet ve mülkiyenin temizlenmesi en önemlisiydi. Bunları temizlemediğiniz zaman diğer bölümlerde sıkıntı yaşarsınız. Bu hainler 40 yıldır kendilerini gizlemişler ve devletimizin içine sızmışlar. Bunları da dış güçler fark edince onları kullanmaya başladılar. Şuan darbe tehdidimiz yok ve temizliğimize sonuna kadar devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her zaman arkasında olmamız gerekiyor” dedi.
“Kılıçdaroğlu’nun ne yaptığı belli değil”
Yeni Kapı ruhundan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD Büyükelçisiyle görüştükten sonra değiştiğini ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Yenik Kapı ruhu dedik. CHP ve MHP bize destek verdi. Mecliste de Sayın Bahçeli ve ekibi arkamızda bulunmaktadır. Allah onlardan razı olsun. Fakat Kılıçdaorluğu’nun ne yaptığı belli değil. Yeni Kapı içindeydi sonra ABD Büyükelçisiyle görüştükten sonra değişti. Şuan anlaşılmaz bir tutum içerisinde. Allah yardımcımız olsun, bu sene bunlardan çekeceğimiz var. Bunlar temizlik için çıkarttığımız KHK’ları bile mahkemeye taşıyorlar. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni yasama yılında daha hızlı çalışacağız. OHAL’in 3 ay daha uzatılması gündeme gelecek. Grubumuz bunların hepsinden gelecektir. Bu kış bizi daha çok çalışma dönemi bekliyor. Yeterli ülkemize bir şey gelmesin. Müslüman âlemi içerisinde ülkemiz öne çıkıyor bunu çekemiyorlar. Sonrasında Cumhurbaşkanımız Batı’yı sürekli uyarıyor. 5 ülkenin aldığı kararlarla Dünya şekilleniyor ve Cumhurbaşkanımız bunu anlatıyor. Birletmiş Milletler kendine çeki düzen ver diyor. O sebeple bizi çeşitli fitnelerle yok etmeye çalışıyorlar. Biz hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın arkasında sağlam durduğumuz sürece hiçbir şey olmayacaktır. Terörle mücadelede daha üst düzeye çıktık. Çünkü FETÖ’cüler gittikçe emniyetimiz daha dürüst çalışmaya başlıyor. Birilerine haberler verilmiyor artık. Şuanda Suriye’de savaş içerisindeyiz onların açmak istediği koridoru kestik keseceğiz. Şimdi üzerimize Irak’tan geliyorlar Bizim tüm gücümüz yerinde. Hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.