AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP’nin ‘AK Partililer 2 üyemizi dövdü’ yönünde yaptığı açıklamayı yalanladı.

Öğe, CHP’nin kendilerine üye olduğunu ve dayak yediğini iddia ettiği üniversite öğrencileri H. D. ve U. E. ile bir araya geldi. İki öğrenci hiçbir partiye üye olmadıklarını belirtirken, kendilerini yaşanan arbededen AK Partililerin kurtardığını söyledi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığının gazetecilere WhatsApp aracılığıyla gönderdiği, “Veliköy Mahallesi’nde 2 üyelerinin AK Partili 20’ye yakın kişi tarafından dövüldüğünü” iddia ettiği imzasız yazı ile ilgili AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe basın açıklaması yaptı.

Olaydan kendilerine malzeme çıkaran siyasi görüşlerin olduğunu ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek için basın toplantısı düzenlediğini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Veliköy mahallemizde üzücü bir olay meydana gelmiş. Bu olaydan kendilerine malzeme çıkarmaya çalışan bazı siyasi görüşler var. Halkımızı bilgilendirmek adına böyle bir açıklama yapma gereği duyduk” diye konuştu.

"iftira atıyorlar"

10 gündür sahada olduklarını ve mahalle mahalle gezdiklerini ifade eden Öğe, ”Genel merkezimiz tarafından sahada olan tüm birimlerin yapacakları çalışmalarda nezaket ve siyasi kurallar çerçevesinde hareket etmeleri konusunda gerekli eğitim ve talimatlar verilir, bizler saha çalışmalarına öyle başlarız. Şundan emin olabilirsiniz ki bizler AK Partililer olarak siyasi partiler içerisinde nezaket kurallarına en çok uyan, bütün halkımızı kucaklayan bir siyasi görüşün temsilcileriyiz” dedi.

CHP Çerkezköy ilçe örgütünün ne olup bittiğini anlamadan, ön yargılarıyla, asılsız ve yalan haberlerle partilerine iftira attığını söyleyen Öğe, “Bizimle hiçbir alakası olmayan bir kavgayı kendilerine yapılan bir saldırı gibi gösterip mağdur edebiyatı yapmaktadırlar. Veliköy Mahallesi’nde çalışmalarını sürüten ekibimiz, kendi çalışmalarını yürüten CHP’liler ile bir esnaf önünde karşılaşıyorlar. Arkadaşlarımız gayet nezaket kuralları çerçevesinde neden evet dediklerini, karşı tarafta hayır dediklerini anlatıyor. Bu esnada toplanan kalabalık içerisinden kişiler üniversitede okuyan 2 gencimize saldırıyorlar. Arkadaşlarımız bu kavgayı ayırmaya çalışıyor ve ayırıp yaralanan arkadaşlarımızı seçim arabasına alarak hastaneye yetiştiriyorlar. CHP ilçe örgütü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu gençlerin CHP Gençlik Kollarından olduğu iddiasında bulunuyor. Bu tamamen yalan ve iftira. Gençlerin CHP mensubu olmadıklarını öğrendik. Buradan kendilerine prim yapmaya çalışıyorlar” İfadelerini kullandı.

“Camcı ile görüştüm"

Olay yaşandıktan kısa bir süre sonra CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ile telefonda konuştuğunu belirten Öğe, “CHP İlçe Başkanı Engin Camcı beni telefonla arayıp ‘Sizin elemanlar bizim partililere saldırdı’ diye ithamda bulunuyor. Kendisini uyarıp, bu saldırının bir provokasyon olabileceğini, ne olup bittiğini anlamadan hemen iftirada bulunmaması gerektiğini söyledim. Asıl kavgacı, ayak ısıran, burun kıran demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan meclis kürsüsünü deviren Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sidir. Biz AK Parti olarak hiçbir zaman kavgacı tarafta yer almadık almayacağız” dedi.

Olayın gerçeğini öğrendikten sonra Engin Camcı’yı aradığını söyleyen Öğe, ”Çocukların CHP’li olmadığını, saldıranların belli olmadığını, bizim arkadaşların kavgayı ayırıp, 2 gence yardımcı olduklarını söyledim” dedi.

"CHP’ye ekmek çıkmaz"

Öğe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan CHP’ye ekmek çıkmaz. Kavgayı ayıran biz, saldırıya uğrayan gençleri arbededen çıkarıp hastaneye götüren biz, tedavileriyle ilgilen biz iken mağdur olduklarını ifade eden ve basına demeçler veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si. Darp edilen gençlerin CHP Gençlik Kolları üyesi olduğunu söyleyen ilçe başkanı ve milletvekili konuyu bilmediklerinden mi bu açıklamayı yapmışlardır, yoksa gelenek haline getirdikleri iftira ve yalan politikalarının bir uygulaması mıdır. Basına altında imza olmayan, kim tarafından gönderildiği bilinmeyen asılsız ifadelerle bize leke süremezler. Bu kavgaları çıkarmak onlara yakışır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Bizler herkesin görüşüne saygı duyarak sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Olayın mağdurları anlattı

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin açıklamalarının ardından yaşanan olayda fiziksel şiddete maruz kalan H.D. ve U.E. yaşadıklarını anlattı. Okuldan çıktıktan sonra pazara gittiklerini ifade eden gençler, kahvehanenin önünde seçim çalışması yapan iki grubu görünce kalabalığın bulunduğu bölüme doğru yaklaştıklarını ifade ettiler. AK Parti ve CHP’li partililerin ‘Evet’ ve ‘Hayır’ üzerine konuştuklarını söyleyen gençlerden U.E., “Hayırcı kadınlara ‘yanlış yanlış bilgiler veriyorlar’ dedim. Sonra bir kadın bana ‘Senin bu yaptığın doğru mu?’ dedi. Ardından kalabalıkta bulunanlardan biri bana vurdu ve daha sonra da etrafındakiler gelip bizi dövdüler. Bizi AK Partili yöneticiler kurtardı, servis aracına bindirip hastaneye götürdüler. Allah onlardan razı olsun. İddia edilenler yalan. Bize baskı yapılmadı aksine bizlere AK Partililer yardım etti” ifadelerini kullandı.