Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'ye değil dünyaya örnek olabilecek bir sivil toplum örgütünün üzerine çıktık. 9 milyon üyenin yüzde 42'si hanımlardan oluşuyor" dedi.

Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarının sürdürülebilir olmasını hep birlikte karşılayacaklarını söyledi.

Her seçimin birbirinden önemli olduğunu ancak 2015 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla bunun uzun yıllara sirayet etmesine dönük önemli bir gösterge olacağını ifade eden Taner, bütün seçimlerde ana belirleyici rolü üstlenen kadınların kapı kapı dolaşarak parti disiplininden hiç ayrılmadıklarını belirtti.

Türkiye'de 9 milyon üyeye ulaştıklarını dile getiren Yıldız, "Türkiye'ye değil dünyaya örnek olabilecek bir sivil toplum örgütünün üzerine çıktık. 9 milyon üyenin yüzde 42'si hanımlardan oluşuyor. Yalnızca şifai olarak değil resmi üye olarak siz bunları gösterdiniz. Yüzde 42 üye demek aslında Türkiye'de kurulan bütün kadın kollarıyla alakalı, yalnızca parti olarak söylemiyorum, sivil toplum örgütlerinin de en büyüğü oldunuz. Siyaset tarihinde ender görülen bir durumdur bu. Parti başarısının aslında fedakar, gayretli, istekli tebessüm eden yüzü oldunuz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin geçmişe dönük kaybettiği yılları telafi etmeye çalıştıklarını anlatan Yıldız, AK Parti döneminde son 12 yıldan bu yana Türkiye'nin büyüdüğünü, değiştiğini ve güzelleştiğini söyledi.

Bu gelişmeleri yeterli görmediklerini, daha yapacak çok iş olduğunu kaydeden Yıldız, sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma, sosyal idari ve siyasi konulara kadar birçok alanda gelişim sağlandığını ve bu gelişmelerin devam edeceğini vurguladı.

Gelişim devam ederken Türkiye'nin tehditlerinin de arttığını, 12 yıl önce olmayan tehditlerin şu an daha da belirginleştiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Kayserili hemşehrimiz anlattı. 'Bütün kızlarımızı, akrabalarımızı eve topladık. Üslubu, oturması, kalkması son derece düzenli bir bayan geldi. Bize, aslında Türkiye bereketli, güzel bir ülkeydi ama Türkiye'nin bereketi kaçtı' dedi. Hemşehrimiz, 'Nerden anladınız?' diye sormuş. 'Bu iktidar 60 milyar dolar rüşvetten para kaçırdı. Başta Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu olmak üzere' demiş. Kayserili hemşehrimiz de, 'Siz ne diyorsunuz, biz sizlerle yıllardan beri oturup kalkan, dost kardeş olan insanlarız. Bu nasıl üslup, neye dayanarak bunu söylüyorsunuz' demiş. Sayın Cumhurbaşkanımıza refakaten benim de katıldığım seyahatte Japonya'ya, oradan Singapur'a, oradan da Malezya'ya geçmiştik. Yanımızda bu 60 milyar doları götürdüğümüzü, Japonya hükümetine teklif ettiğimizi onların kabul etmediğini, benzer bir şekilde yıllık gayri safi yurtiçi hasılası 800 milyar dolar civarındaki Singapur'a bunu teklif ettiğimizi, onların da kabul etmediğini ama Malezya'daki kardeşlerimizin bize yardımcı olduğunu anlatmış bu hanım kardeşimiz. O kabul edince de tabi Allah'ın böyle haksız bir işte onu bırakmayacağını, uçakların bir bir düşmeye başladığını ve bulunamayacağını, bunu da uzaktan bir sesin kendilerine haber gönderdiğini anlatmış." 

İftiranın da bir haysiyeti olduğuna işaret eden Yıldız, "Bu kadar seviyesizlik, kuralsızlık, bu kadar kutsalsızlık olabilir mi? İnsanların özellikle hepimizin hassasiyeti, yetişme tarzı belli. Biz insanımızı önce Allah'ın yarattığı için sonra İslami nedenlerle, insani nedenlerle seven kişiyiz. Her birimiz böyleyiz. Birimizin bu manada diğerinden herhangi bir farkı yok. Şimdi sizlere düşen önemli bir vazife var. Yalnızca iktidarımız, AK Partimiz, geleceğimizle alakalı değil, aynı zamanda itikadımızla alakalı İslami hassasiyetlerimizle alakalı sizlere çok fazla iş düşüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Kadınımız başımızın tacı oldu"

Yaklaşan seçimlerde milletvekillerinin yenileceğini belirten Yıldız, "Temel düsturumuz var. Dürüst, çalışkan ve etrafıyla birlikte büyüyen, nefsini küçülten, bizi büyüten yapı içinde hep birlikte olacağız. İslam tarihinden, Osmanlı tarihinden aldığımız bu öğretilerle beraber inşallah geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Kadının iffetini, hak ettiği yeri AK Parti'nin koruduğunu dile getiren Yıldız, güzellik yarışmalarında kadınlarının daha güzel olması adına son iki kaburgasını aldırmakla uğraşan ülkelerin birçok uluslararası arenada olmaya çalıştığını söyledi.

Kadını bir nesne olarak görenlerin uluslararası arenada güzellik yarışmalarında yer alma gayreti içinde olduğunu anlatan Yıldız, "Mini eteği mutlaka giydirmeliyiz diyenler son iki haftadan beri hızlarını alamadılar daha farklı şeyler söylemeye başladılar. Kadın bizim nesnemiz değil güvencemiz, iffetimiz, öznemiz, neslimizin güvencesi aynı zamanda annemiz. O yüzden bizim inandığımız bütün yapıyı entellektüel, bilgili bir şekilde anlatacağız. Bize 'Kadınlar, AK Parti'nin vitrinindedir' diyenler mahcup oldu. Onu kendi vitrinlerinde tartışma konusu edenler bundan ibret almalıdır. Şükürler olsun, AK Parti'de kadınımız başımızın tacı olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir" görüşünü aktardı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de anayasa ile başkanlık sistemi tartışmalarının seçim kampanyalarında gündeme geleceğini ifade ederek, "Güçlü, hızlı karar alan bir Türkiye olsun. Bunun için de yeni dönemde artık sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Bu konunun yıllar önce de tartışıldığını aktaran İşler, "Ama bir türlü sonuç alınamadı. Artık ben zamanının geldiğini düşünüyorum ve 2015'ten sonra yeni bir döneme girdiğimizi hep birlikte göreceğiz. Muhalefet partilerine baktığımızda başkanlık sistemini tartışmak dahi istemiyorlar. Çünkü bu muhalefet partileri millete güvenmiyor, inanmıyor. Daha doğrusu kendilerine inanmayıp güvenmedikleri için millete güvenmiyorlar. Bundan dolayı da bu konuyu hiç tartışmaya açmak istemiyorlar. Çünkü başkanlık sistemi olursa başkan en az yüzde 51 oy ile gelecek. Bunların böyle bir potansiyeli yok değil mi? Bundan dolayı ilelebet muhalefette kalmak istemediklerinden dolayı başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.