MALATYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Eğer Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini istiyorsak, Türkiye'de istikrar istiyorsak, ekonomimizin daha da gelişmesini istiyorsak, 2015 yılı seçimlerinde Anayasa değişikliğini yapabilecek milletvekili sayısıyla Meclis'e gitmeliyiz" dedi. 

Elvan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Malatyalıları selamlayarak, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

"Her şey Türkiye için, millet için" diye yola çıktıklarında önlerine engel konulduğunu belirten Elvan, "Önümüze 'olmaz' diye engeller koydular, yollarımızı kesmeye kalktılar. Liderimizi yasakladılar. Partimizi kapatmaya kalktılar ama hiçbirinde başarılı olamadılar. O sizin dik duruşunuz. O sizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğiniz güçlü destek. Yine Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na verdiğiniz güçlü destek bugünkü güçlü Türkiye'yi ortaya koydu" diye konuştu. 

AK Parti'yi bugüne getirenlerin millet olduğunu vurgulayan Elvan, "Sizin o dik duruşunuz Türkiyemizi bölgesinde, dünyada güçlü bir konuma getirdi" dedi. 

Eğitimde, sağlıkta her alanda reformlar yaptıklarını dile getiren Elvan, "Türkiye'de sessiz bir devrimi gerçekleştirdik. Ama bunların tamamını bacılarımızın, gençlerimizin ve bütün yol arkadaşlarımızın, sizlerin sayesinde yaptık" ifadesini kullandı. 

AK Parti'den önceki dönemlere değinen Elvan, eski Başbakan Adnan Menderes'in Türkiye'nin dört bir yanını şantiye yaptığını, ancak vesayetçi zihniyetin milletin desteğine, milli iradeye rağmen  Menderes'i astığını söyledi. Elvan, şöyle devam etti:

"O günlerde, bugünlerde özgürlüklerden, bireysel hak ve özgürlüklerden bahseden CHP o darbeyi alkışladı, o darbeye destek verdi. İşte halen o aynı zihniyetteki CHP devam ediyor. Bir tarafta özgürlük diyor ama kalbi darbe için atıyor. Böyle bir anlayış maalesef bugüne kadar geldi bundan sonraki süreçte de devam ediyor. Yıl 1971. 12 Mart muhtırası. Süleyman Demirel Başbakan. O dönemdeki muhtıra Cumhurbaşkanına ve Meclis Başkanına yönelik. Kısa bir süre sonra Sayın Demirel dedi ki 'bunlar ihtilal yapıyor, ben şapkamı alır giderim' dedi. Ama bugün dimdik ayakta duran ve darbecilere karşı mücadele eden bir Cumhurbaşkanımız var. Recep Tayyip Erdoğan var. Bir de bu darbecilere karşı mücadele eden Başbakanımız Ahmet Davutoğlu var. O günün özgürlükçüleri, o günün sosyal demokratları, o gün CHP sokaklarda gösteri yaptılar muhtıra nedeniyle, kutluyorlardı. Hatta bir sol lider 'bu hukuki bir ihtilaldir' dedi utanmadan. Hepimiz o dönemlerden geçtik."  

Türkiye'de yaşanan ihtilal süreçlerine değinen Elvan, o dönemlerde Bakanlar Kurulu'nun toplanamadığı, hükumetin meseleleri tartışamadığı, 3 partinin bir araya gelemediği, senaryoları milletin değil, seçkinlerin yazdığı dönemlerin olduğunu vurguladı. Elvan, "Bizim farkımız şu, biz milletle bütünleşen bir partiyiz. Millet için her şeyimizi feda edecek bir partiyiz" dedi.

- "2015 seçimleri Türkiye için kritik" 

Malatya'da 1992-2003 yıllarında ulaşım alanında 140 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini, kendilerinin ise sadece bir yılda, 2014'de Karayolları Genel Müdürlüğü için 450 milyon lira para harcadıklarını kaydetti. Malatya'da geçmişte 36 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bugün ise 290 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu dile getiren Elvan, 2015 yılında kente 40 kilometre ilave bölünmüş yol inşa edeceklerini bildirdi.

2014 sonu itibariyle 1,15 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Elvan, kentin kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan cazibe merkezi, kavşak konumunda önemli bir il olduğunu söyledi.

Elvan, Kayseri, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş yollarının bölünmüş yollarla donatıldığını, Sivas karayolunu da en kısa sürede bitireceklerini belirtti. 

Bu yıl seçim yapılacağını hatırlatan Elvan, "Bu yılki seçimler Türkiye, Malatya, millet için kritik bir seçim. Eğer Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini istiyorsak, Türkiye'de istikrar istiyorsak, ekonomimizin daha da gelişmesini istiyorsak, 2015 yılı seçimlerinde Anayasa değişikliğini yapabilecek milletvekili sayısıyla Meclis'e gitmeliyiz. Türkiye'nin geleceği için, Büyük Türkiye'nin gerçekten inşaası için bu gerçekten önemli. Onun için diyoruz ki Malatya 5-1 değil, Malatya 6-0 olacak" diye konuştu.   

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın konuşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık da 13 yaşındaki AK Parti'nin örnek bir parti olduğunu belirterek, partilerinin 2001'de temellerinin atıldığını, fikir temellerinin ise 1994'e kadar uzandığını ifade etti.

AK Parti'nin bir misyon partisi olduğunu dile getiren Çalık, "Kaptan köşkündeki isim değişir ama rotamız asla değişmez. İşte o rotada bugün kaptanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Biz yola çıkarken Isparta Fatihi Tarık bin Ziyad gibi gemileri yaktık ve dedik ki 'bedeli ne olursa olsun bu ülkenin selameti için durmak yok Ahmet Davutoğlu'yla yola devam' dedik" ifadelerini kullandı. 

2015 seçimlerinin toplumsal barış sürecini tamamlamak için çok önemli olduğunu vurgulayan Çalık, "Türk-Kürt kardeştir, bunu bilmeyen kalleştir' dedik. Toplumsal barış sonuna kadar devam edecektir. Analarımız, babalarımız, çocuklarımız, torunlarımız için 2015 seçimleri çok önemlidir" dedi. 

Partili bir grup gencin okuduğu şiirle ilgili Çalık, "Bu şiiri okuduğu için, Milli Eğitim Bakanlığı kitabındaki şiiri okuduğu için hapse giren Cumhurbaşkanımız var. 'Muhtar olamaz' dediler o Allah'a hamd olsun Cumhurbaşkanı oldu" ifadesini kullandı.  

Türkiye'de geçmiş dönemde pek çok alanda sıkıntılar yaşandığını anlatan Çalık, Merve Kavakçı'nın Meclis'te yaşadıklarını hatırlatarak, "Bu kadına haddini bildirin' diyen zihniyetin çürüdüğünü bilmenizi istedim" dedi. 

Ekonomik verilerle, yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Çalık, "Herkese ak, aydınlık yarınlar diliyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Düşmanlarımızı sevindirmesin. Bizi doğru yoldan ayırmasın. Rabbim bizleri utandırmasın inşallah. Gün Recep Tayyip Erdoğan'a vefa günüdür. Gün Ahmet Davutoğlu'na sahip çıkma günüdür. Gün yeni Türkiye'ye için 2015 seçimlerine hazırlanma günüdür" diye konuştu.