MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, 1 Kasım genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Özhan, AK Parti Malatya İl Binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın uzun bir süredir milyonlarca insanın oy verdiği bir partinin liderine yakışmayacak olgunlukta, ciddiyette ve ahlakta açıklamalar yaptığını söyledi.

Demirtaş'ın ağza alınmayacak sözler kullandığını belirten Özhan, "Sokakta herhangi bir vatandaşına söyleyemeyeceği şeyleri, ülkenin Başbakanına çok ahlaki standartlardan yoksul bir şekilde telaffuz edebiliyor. Tabi bu üzücü, milyonlarca insanın oy verdiği bir siyasi partinin liderinin daha ciddi ve ahlaklı bir dile, daha temiz bir ağza sahip olmasını biz ümit ederdik ama öyle olmadı ve olmayacağı da gözüküyor. Sahne performansı sergileyen, hiçbir sorumluluk duygusuna sahip olmayan, ciddiyetsiz, ağzı bozuk açıklamalar yapıyor. Son açıklaması da YPG ile ilgiliydi" diye konuştu.

MHP niçin Meclis'te olduğunun cevabını, ne kendisine, ne Türkiye'ye ne de seçmenine verebilen bir siyasi parti olduğunu dile getiren Özhan, şunları kaydetti: 

Özellikle Sayın Bahçeli, MHP'nin sadece lideri değil, aynı zamanda da bütün ülkücülerin beklentilerinin üzerine ipotek koymuş, bir isim. Bu ipotek koyma da beklentilerin tam aksi istikamette hayata geçecek şekilde vuku buluyor. Üzülerek bir 7 Haziran sonrasında gördük ki, Sayın Bahçeli kendisine götürülen bütün her şeye 'hayır' dedi. Adeta A politik bir unsur olmayı tercih etti. Siyasi nihilizm diyebileceğimiz, hiçbir beklentiyi dile getirmeyen ve sonunda da insana ' o zaman niye bu işin içindesin' dedirten bir yaklaşım sergiledi."

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 1 Kasım sonrası Meclis'e girsin veya girmesin benzer tavırlar sergilemesi halinde siyaseten anlamsız bir aktöre dönüşeceğini ifade eden Özhan, "7 Haziran sonrası zaten bu anlamsızlığı yeterince derinleştirdi, 1 Kasım sonrasında da bunu tahkim etme riskiyle karşı karşıya" dedi.

7 Haziran'dan bu yana yönetme bilincine sahip olan tek partinin AK Parti olduğunu aktaran Özhan, "Milletimiz bunların hepsini değerlendirecek, Toplamda istikrarın sürmesi ve tek başına bir iktidarın çıkması için 1 Kasım'da o 7 Haziran gecesi başlattığı sorgulamanın neticesini verecek. Karar ortaya çıkacak, biz o kararın tek başına iktidar ve istikrar yönünde olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.