MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın vefat eden annesi Hatun Yaşar (78) Malatya'da toprağa verildi.

Tedavi gördüğü İstanbul'da hayatını kaybettikten sonra cenazesi Malatya'ya getirilen Yaşar için Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Yaşar'ın ailesi ve yakınları ile TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Van Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Hatun Yaşar'ın eşi Hasan Yaşar gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaşar'ın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığına toprağa verildi.

- "O sorunlar da çözüm yoluna gidecektir"

AK Parti Van Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaşar'a ve ailesine başsağlığı diledi.

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünü kutladıklarını aktaran Atalay, Malatya ziyaretinin ardından genel merkezdeki törene katılacağını belirtti.

Atalay, darbe girişiminin ardından Hükümetin, devletin bütün kademeleriyle olağanüstü hal ortamında çalışmalarını yürüttüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz OHAL'in vatandaşa yansıyan bir yönü yok. Sokağa çıkma yasağı gibi başka bir yanı yok. Tamamen devleti ilgilendiren tasarruflar. Hükümet, bir yandan da OHAL'i bir fırsata da çevirmek istiyor. Bazı önemli düzenlemeler de yapılıyor. Böyle önemli bir kriz döneminde birikmiş bugüne kadar yeterince çözümlenememiş bazı kurumsal düzenlemeleri de yapmış oluyor. Vatandaşın büyük bir desteği var. Büyük bir birlik, bütünlük var hamdolsun bu en önemlisi. Bu büyük belanın, krizin belki o yönde faydası da oldu diyebiliriz. Daha birbirimizin farkına vardık. Küçükten, büyüğe bayrağımızın, devletimizin, hükümetimizin herkes farkına vardı. O gece demokrasi nöbetleri milletimizi bir araya getirdi. Şükürler olsun şu anda eskisinden daha da güçlüyüz. Hem devlet hem de millet olarak güçlü durumdayız. Rabb'imize şükredelim, bir daha da inşallah böyle felaketlerin olmaması içinde gerekli tedbirler alınıyor. Çalışmaları da Hükümet dikkatli bir şekilde yürütüyor."

Atalay, bir gazetecinin "Avrupa'nın darbe girişimine sessiz kaldığı" yönündeki sorusuna, "Maalesef Avrupa, batı dünyası bu konuda sınıfta kaldı. Çok kötü bir sınav verdi. Ama şimdi onlarda biraz o yaptıkları yanlışların farkına varıyorlar. Anlatmamız lazım. Türkiye bir Avrupa, Batı ülkesi ve Türkiye'nin Batı'dan kopuşu diye bir şey söz konusu değil. Amerika ve Avrupa şu anda ciddi şekilde yaptığı hatayı anlıyor, daha da fazla anlayacak." dedi.

Atalay, başka bir gazetecinin "Çözüm Süreci'nin içerisindeydiniz, yeniden böyle bir şey olabilir mi?" sorusuna, "Her zaman devlet o sorunları çözmek için çalışacaktır. İsmi başka şey olabilir ama inşallah bu vesileyle o sorunlar da çözüm yoluna gidecektir, inanıyorum ben." yanıtını verdi.