TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Batı ülkeleri mülteciler için hiçbir şey yapmıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve hükümeti, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, acıları hafifletebilmek için milletimizle bütünleşerek, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

AK Parti Kütahya, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Şanlıurfa ve Rize milletvekillerinin arasında yer aldığı 12 kişilik heyet, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Reyhanlı Lojistik ve Koordine Merkezi'ni ziyaret etti.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın tarafından, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktarılan heyet, Reyhanlı'daki lojistik merkezinde bulunan ve günlük 145 bin ekmek üreten fırın ile 990 yetimin kalacağı Çocuk Yaşam Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Güvenç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'li milletvekilleri olarak Hatay, Kilis ve Gaziantep'de Suriyelilerin kaldıkları yerlerde incelemele yaptıklarını belirtti.

Reyhanlı'da İHH ve Katar Raf gönüllü kuruluşun desteğiyle yetim çocuklar için yapılan merkezi beğendiklerin ifade eden Güvenç, "Yaşam alanında çocuklar için ibadet, okul, oyun alanları, spor ve dinlenecekleri yerlerin gerçekten kusursuz yapıldığını gördük. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Güvenç, Suriye'de tarihin kaydettiği en büyük vahşetlerden birinin yaşandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Maalesef batı Suriye'de yaşananlara seyrediyor ve kayıtsız kalıyor. Batı ülkeleri mülteciler için hiçbir şey yapmıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve hükümeti, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere. acıları hafifletebilmek için milletimizle bütünleşerek, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İaşe ve ibadet alanında desteklerin yanı sıra eğitim alanında yapılan atılımları yerinde buluyoruz. İnşallah çocuklar arzu ettikleri eğitimi de burada görecekler. Bizleri davet ederek, buraları görmemize olanak sağlayan, insanlık dramına kayıtsız kalmayan İHH başta olmak üzere, bütün yardım kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyorum."