MALATYA (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Sadece bize oy verenlerin değil 78 milyonun partisi olmak üzere yola çıktık ve yüzde 50'nin oyunu aldık. Geri kalan yüzde 50'nin de oyunu almak için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Çalık, partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda, seçim sonuçlarının vatana, millete, kente hayırlar getirmesini dileyerek, teşkilat üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bugünün "Hayırcıların" kaybettiği gün olduğunu belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Bugün 'Haydi bismillahı' yasaklatanların kaybettiği gündür. Bugün, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, beraber yürümenin, terörün, hainlerin kaybettiği, milletin, 78 milyonun, tüm mazlumların kazandığı bir gün. Korkaklar tarih yazamaz. Yürekli, yiğit insanların tarih yazdığını biliyoruz. Biz tarih yapmıyoruz, biz tarihi yapan ekibin içerisinde emin adımlarla sorumluluğumun farkında olarak yolumuza devam ediyoruz. Sadece bize oy verenlerin değil 78 milyonun partisi olmak üzere yola çıktık ve yüzde 50'nin oyunu aldık. Geri kalan yüzde 50'nin de oyunu almak için çaba sarf edeceğiz. Malatya'da yüzde 70'in oyunu aldık geri kalan yüzde 30'un oyunu almak için mücadele edeceğiz."

- "Milletimiz affetmez"

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de seçimin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, seçimde milletten yana olanın kazandığını söyledi.

Şahin, her zaman birlik ve beraberliği savunduklarını belirterek, "Milletin inançlarıyla, kültürel değerleriyle bir savaşın içerisine girmişlerdi. Ama milletimiz affetmedi. Milletimize, vatanımıza, birlik, bütünlüğümüze ve inanç değerlerine karşı bir saldırı olduğu zaman milletimiz affetmez. 7 Haziran'ı biz çok iyi okuduk ve milletin verdiği mesajı aldık. Bugün verilen mesaja bakarsanız gerçekten kimlere mesaj verildiğinin farkındayız" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise teşkilat üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Tüfenkci, "2013 hedefleri bizim için Türkiye için çok uzak değil. Kaderini AK Parti'nin kaderiyle birleştiren bir millet var ve bu millet Türkiye'nin bölünmesine, istikrarsızlığına, huzursuzluğuna, güvensizliğine müsaade etmiyor. Teşkilatlarımız 7 Haziran'daki sonucu çok iyi okudu ve milletin istediği istikamette kendine çeki düzen verdi. Milletimiz bize ağır sorumluluk verdi. Bunu için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" ifadesini kullandı.

- "Türkiye'de bir rekora imza attık"

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, partilerinin kurulduğu günden bu yana insanı merkeze alarak siyaset yaptığını belirterek, 13 yıl ülkeye, millete hizmetkarlık yaptıklarını bildirdi.

Kahtalı, partilerine verilen desteğe teşekkür ederek, "AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde kurulduğu günden bugüne aldığı oyların en üstünü aldı. Yüzde 49,4 ile Türkiye'de bir rekora imza attık. Malatya'da ise 315 bin oy aldık. İnşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi hem ilimize, hem ülkemize hem dünya mazlumları için elimizden elen tüm gayreti ortaya koyacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ülkenin sıkıntı bir süreçten geçtiği dönemde AK Parti'nin sorumluluktan kaçmayarak, taşın altına elini değil gövdesini koyduğunu aktardı.

Halkın bunu çok iyi gözlemlediğini dile getiren Çakır, sorumluluklarının bilincinde daha çok çalışacaklarını kaydetti.