ADANA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi bugün birbiriyle bütünleşmiş durumdadır. AK Parti'nin düşmanları, muhalifleri Türkiye'nin düşmanlarıdır" dedi.

Şentop, partisinin kentteki bir otelde düzenlediği Seçim İşleri Başkanlığı Adana Bölge Toplantısı'nda, Türkiye tarihinin en önemli seçiminin 7 Haziran'da yapılacağını söyledi.

Bu seçimde partilerinin alacağı oyun miktarının sadece  AK Parti'yi ilgilendirmediğini ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

"Bu seçimin sonucu sadece partimizi ilgilendirmiyor, hem dünyadaki mazlum milletleri, hem de bütün dünyada yaşayan insanları ilgilendiriyor. Bu bakımdan seçimlere bu anlamıyla gereken değeri vermek mecburiyetindeyiz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz bütün çalışmalardan daha fazla yoğunlaşarak, dikkat ve titizlikle seçimlere yaklaşmak mecburiyetindeyiz."

Şentop, Türkiye'nin ve bölgenin bir değişim sürecinde olduğunu, bu dönemlerin içerisinde yaşayan insanların çoğu zaman bu yaşadıkları büyük tarihi olayların önemini tam olarak anlayamadığını vurguladı.

Büyük buluşları yapan insanların da, o dönemde insanlık tarihini değiştirecek buluş yaptıklarını fark edemediğini anlatan Şentop, şöyle konuştu:

"Bu normal bir hadisedir. Bir eksiklik değildir. Ondan sonra yapılanın büyüklüğü anlaşılmıştır. Biz bugün Türkiye'de ve dünyada bir çağın kapandığı bir çağın açıldığı dönemleri yaşıyoruz. Bu dönüşümün, değişimin aktörleri olarak milletimiz, bizler ve sizler bunu fark edemiyoruz. Bundan 25 sene sonra Türkiye'nin tarihini yazanlar, dünya ve Avrupa tarihini yazanlar, bir çağın kapandığını, bir çağın açıldığını, bunun da AK Parti'nin ve aziz milletimizin aktörü olduğu bir dönüşüm olduğunu yazacaklar. Bu büyük tarihi hadisenin en önemli virajlarından bir tanesi de işte 7 Haziran'daki seçimlerdir."

- "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi bütünleşti"

Türkiye'de bir araya gelmesi mümkün olmayan bir çok grubun, yapının bir araya gelerek AK Parti'yi zayıflatmaya çalıştığını fakat bunu başaramadıklarını kaydeden Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi bugün birbiriyle bütünleşmiş durumdadır. AK Parti'nin düşmanları, muhalifleri Türkiye'nin düşmanlarıdır. Atık siyasi ve ekonomik istikrarı olan, uluslararası itibarı artan bir Türkiye var. Bu da partimizin yönetimi sayesinde oldu. İşte Türkiye'nin itibarına ve gelişmesine karşı çıkanlar, arka arkaya yapılan seçimleri fırsat bilip, 30 Mart'tan itibaren yavaş yavaş AK Parti'yi zayıflatmak için çeşitli hamlelerin içerisine girdiler. Ama milletimiz buna cevabını verdi. 30 Mart'ta verdi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdi. Şimdi 7 Haziran 2015 bunların nihai olarak ümit bağladıkları, bel bağladıkları son seçim. Bu seçimde de milletimiz, şu ana kadar diğer seçimlerde verdiği cevabı anlayamayanlara daha anlaşılır cevabı verecek."

Millete hizmet etmek için siyaset yaptıklarını ifade eden Şentop, Türkiye'ye getirdikleri yeni siyaset anlayışını diğer partilerin de benimsemelerini arzu ettiklerini dile getirdi.

Şentop, AK Parti'nin millete hizmet için doğduğunu, Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşımak ve itibarını arttırmak için mücadele verdiğini vurguladı.

Türkiye'de hırsları, akıllarını aşan siyasetçilerin de olduğunu, belli bir koltuğa ve makama gelmek için mücadele ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin itibarının artmasından ve küresel aktör olmasından rahatsızlık duyan çevreler olduğunu ifade eden Şentop, gücünü milletten alan partilerinin buna asla izin vermeyeceğini söyledi.

Toplantıya,  AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve partililer katıldı.