Elitaş, AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamasına katıldı. Elitaş, burada yaptığı konuşmada, delegelerin kullandıkları oyların geçerli sayılması için dikkat etmeleri gerekenleri anlattı.

Kadına yönelik şiddete karşı imza kampanyası başlattıklarını, kendisinin de imza attığını belirten Elitaş, delege ve milletvekili aday adaylarını kampanyaya katılmaya davet etti.

Elitaş, 2002 yılından buyana milletvekilliği seçimlerinde delegelerinin temayüllerini, onların görüş ve düşüncelerini ehemmiyet veren bir sistemi gerçekleştirdiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Temayülden ortaya çıkacak sonuçlar yüzde 30 etkilidir. Kamuoyu yoklaması da yapacağız. Bu temayül yoklamasında öne çıkan milletvekili aday adaylarıyla ilgili tekrar anket yaptırılacak. Bu anket, üst kurulda değerlendirildikten sonra 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi temsil edecek Adana milletvekili adaylarının listesi belli olacak. Temayül yoklamasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni bir anayasa için, Türkiye'nin huzuru ve bekası için, 12 Eylül darbe anayasasını rafa atıp, özgürlüklerin hasıl olduğu, bu milletin çağdaş medeniyet seviyesini aşacak bir anayasa için seçilecek milletvekili aday adayı arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve kutluyorum."

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de temayül yoklamasının Türkiye, Adana ve partiye hayırlı olmasını diledi.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduklarını aktaran Yeni, kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olduğunu bu nedenle şiddete seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Yeni, delege ve aday adaylarından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız" kampanyasına imza vermeleri de istedi.

Temayül yoklamasında 132 aday adayı için 2 bin 200 partili oy kullandı.