AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte referandumda “Evet” diyeceklerini açıklayan Akçadağ’ın Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün ve Yaylımlı Mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, referandumda ‘Evet’ diyeceklerini açıklayan muhtarlara baskı kurulmaya çalışıldığını ileri sürerek, “’Hayır’ kampanyası yürütenler; ’Hayır diyenler üzerinde bir hegemonya kurulmak isteniyor’ diye bir algı yaparken, bugün Malatya’da Alevi vatandaşlarımızın ‘Ben evet’ diyorum açıklamasından sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturmaları nasıl bir tezat içerisinde olduklarını gösterir” dedi.

Ziyarette konuşan Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün, CHP’den istifa ettiğini belirterek, “Önümüzde 16 Nisan’da bir referandum var. Biz referandumda ‘Evet’ diyeceğiz” diye konuştu.

Yaylımlı Mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut da referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını ifade ederek, “Hedef oldum, hedef tahtasına döndüm. Yurt dışından bile beni arıyorlar. Ben hizmet için varım. Hizmet için de oradayım. Söz ağzımdan çıktı, başımı kesseler dönmem. Ben burada dimdik duruyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da, “Biz hiçbir zaman Sünni ve Alevi ayrımı yapmadık, yapmayacağız, yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Düşüncesi ve fikri ne olursa olsun herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Herkes açık yüreklilikle oyunu gidip kullanacaktır” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Alevi-Sünni, herkesin desteğini gördüklerini kaydederek, “Yerel yönetimler olarak bugüne kadar ilçelerimizde önemli hizmetler yaptık, alt yapı, üst yapı, spor yaşam merkezleri, parklar. Hiç birinde bir ayrımımız olmadı. Evet ile birlikte Türkiye’de, ben öyle inanıyorum ki çok daha güçlü bir dönem başlayacak. Ülkemiz bir ateş çemberinin içerisinde kaldı, bir savaş çemberinin içerisinde kaldı. Biz bu süreç içerisinde hükümetsizliği tahammül edemeyiz, zayıf hükümetlere tahammül edemeyiz. Çünkü ülke artık bunu kaldırmaz” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Referandumda ‘Evet’ diyeceklerini açıklayan muhtarlara baskı kurulmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Biz sizin yanınızdayız. Alevi-Sünni ayrımı yapmadan her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, herkesin görüşünü rahatlıkla söyleyebileceği bir ülke olduğunu belirten Çalık, “’Hayır’ kampanyası yürütenler; ’Hayır diyenler üzerinde bir hegemonya kurulmak isteniyor’ diye bir algı yaparken, bugün Malatya’da Alevi vatandaşlarımızın ‘Ben evet’ diyorum açıklamasından sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturmaları nasıl bir tezat içerisinde olduklarını gösterir. Muhtarlarımıza, ‘Sen bu açıklamayı nasıl yaparsın’ deyip, baskı oluşturanları biz biliyoruz, muhtarlarımız da kim olduklarını biliyor. Ama onları biz Allah’a havale ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasinin gereği, herkes fikirlerini hürce, özgürce ifade eder ve bunun en güzel göstergesi de buradadır. Biz kutuplaşmanın asla olmadığı; kardeşliğin, hoşgörünün, birliğin, beraberliğin var olduğu bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Tamamen terör örgütlerinin karşısına dik duracak bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bunun için de elimizin daha güçlenmesi, çok başlılığın ortadan kaldırılması ve icraatlarımızı sınırsızca yapabileceğimiz bir sistem tasavvur ediyoruz. Bunun için sizlerin söylemiş olduğunuz ‘Evet’ bu anlamda çok önemli. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, ‘kime oy verdin’ diye sormadan hizmetlerimizi her bölgeye götürdük, götürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’li Gürsel Tekin’in öz yeğeni Emel Duran da, “Bu parti meselesi değil, ülkemizin birlik ve beraberliği için biz de ‘Evet’ diyoruz” diye konuştu.