Gaziantep’te AK Partili kadınlar belirledikleri 50 yetim çocuğa giyim yardımı yaparken, 1 yıl içerisinde 3 bin yetimi giydirmeyi hedefliyor.
AK Parti Gaziantep Kadın Kolları tarafından Kutlu Doğum Haftasında başlatılan ve 3 bin çocuğa giyim yardımının yapılacağı, ‘Yetim Peygamberin ümmeti yetim çocukları sevindiriyor’ projesi kapsamında 50 yetim çocuğa giyim yardımı yapıldı. AK Parti Gaziantep İl binasında gerçekleşen yardıma Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü katıldı.
Hedefin 3 bin yetimi giydirmek olduğunu belirten AK Parti Gaziantep il Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, “Bu projemiz Kutlu Doğum Haftası sebebiyle nisan ayında başlamıştı. Kadın kollarımızla beraber 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasına kadar 3 bin yetim çocuğu giydirmek. Bu projede bize ilham olan Peygamberimizin yetim olmasıdır. Onun için projemizin ismini de ‘Yetim Peygamberin Ümmeti Yetimleri sevindiriyor’ koyduk” dedi.
Hayatın bir sınav olduğunu, bu sınavda mağdur olanların yanında olunması gerektiğini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hayat büyük bir sınavdır. Kimisi annesi ve babasıyla sınav oluyor, kimisi evladıyla, kimisi annesiz ve babasız kalarak sınav oluyor. Dolayısıyla bizim hayat sınavında, mağdur olanların yanında olmamız gerekiyor. Onlara devletin şefkat yüzünü sosyal devletçilikle göstermemiz gerekiyor. Bu proje, sadece bir giyim yardımı olarak görülmemeli bunun arkasında nasıl bir insan olunması gerektiğini, doktor olur, mühendis olur ama her şeyden önce insan olarak çocuklarımızı yetiştirmemiz lazımdır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından yakınları ile programa gelen çocuklara kıyafetler teslim edildi.