AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, ikinci bir kalkışma olacakmış gibi vatandaşların meydanlara sahip çıkılmasını istedi.
Muş’ta binlerce kişi demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Belediye meydanından Valilik önüne kadar ay yıldızlı bayraklarla sloganlar atan vatandaşlar ‘reise selam, direnişe devam’ sloganları attılar. Burada demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, vatandaşları selamlayarak verdikleri milli irade mücadelesi için teşekkür etti.
Darbe girişiminin halkın gücünü geçemeyerek geri püskürtüldüğünü belirten Şimşek, ikinci bir kalkışma olacakmış gibi alanların terk edilmemesi gerektiğini söyledi.
Bu kalkışmaya tüm siyasi, STK ve fikir ayrılığı olan herkesin destek verdiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Terör örgütü bir darbe girişiminde bulundu. Ama sağ olsun sivil vatandaşlarımız, medyamız, sivil toplum örgütlerimiz, bütün siyasi partiler büyük bir dirençle bu darbenin halka yapıldığını bunu asla ve asla kabul etmeyeceğimizi direnişle birlikte paletlerin altına yatarak hatta yeri geldiğinde kendi cebindeki kalemi F-16’ya fırlatarak biz asla bunu kabul etmiyoruz dedi. Bu direnişin 8. Günü olmasına rağmen vatandaşlar halen alanlarda ve alanları her geçen gün dolduruyor. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde sahayı terk etmiyor, asla ve asla bunu kabul etmiyorlar. Bunun neticesinde dün parlamentomuzda Olağanüstü hal kararı çıktı. Olağanüstü halin aslında olağan hal olarak bilinmesi gerekir. Çünkü bu olağanüstü hal durumunun bu çetenin biran önce ayıklanması için ve gereken yasaların ve gerekli kararların biran önce çıkarılıp hukuka gidip geri dönmemesi için bir karar alandı” dedi.
OHAL’in kesinlikle vatandaşa en ufak bir zararının olmadığını ve yanlış tarafa çekilmemesi gerektiğini kaydeden Şimşek, “Bu kesinlikle vatandaşımızın asla ve asla ticaretini, günlük yaşamını, özgürlüklerini, yaşamını etkilemeyecektir hiçbir şekilde. İşte görüldüğü gibi Olağanüstü hal olduğu halde hepimiz sahadayız. İşte biz şuanda Muş’ta meydanlardayız. Binlerce insan şuanda yürüyüş yapıyor, sivil inisiyatifini ortaya koyuyor, milli iradeye sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor. Hiçbir şekilde darbecilere, teröre geçit vermiyor. Kesinlikle artık bu tür girişimlere izin vermiyor. Hiç kimse artık bu tür düşünceleri bile aklından geçirmesin. Bizde diyoruz ki aklın yolu birdir. Tüm insanların aklıselim düşünmesi lazım. Hiçbir şekilde Anadolu topraklarında, Türkiye halkı hatta ümmet halkı askerin içinde ki bu çürük ekibin darbe girişimlerine müsaade etmeyecektir. Biz burada bütün halkımıza teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Medyamıza, güvenlik güçlerimize, peygamber ocağı olan asker ocağımıza da selam gönderiyoruz. Zaten askerimizde içindeki o çürükleri yakalayarak adalete teslim ediyor. Bu çürükler şuanda yargılanıyor ve cezalarını çekeceklerdir” ifadelerini kullandı.
Milli iradenin bu dik duruşuna hiçbir darbecinin gücü yetmeyeceğini vurgulayan Şimşek, “Bu meydanlara göre artık hiçbir şekilde darbeler olmaz. Ama biz yine de Reisi Cumhurumuzun söylemi ve emri üzerine ‘sokaktan çekilin’ demiyene kadar sanki risk varmış gibi hareket edip direnç göstereceğiz. Yollarda, meydanlarda olacağız ve yürüyeceğiz. Gerekirse uyumayacağız, yemek yemeyeceğiz, eve gitmeyeceğiz ve hep birlikte dışarıda olacağız. Buradayız ve buraları terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.