Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde yaşayan Ahmet Ertür ve diğer mülk sahipleri demir kazıklarla Akçay Kordonu’nu ikiye böldü. Vatandaşlar kapatılan CHP’li Akçay Belediyesi’nin borçları yüzünden icra yoluyla satılan parsellerden rahatsız olduklarını belirtirek, bu meselenin halledilmesini istiyor.
Edremit’in Akçay Mahallesi’nde bulunan kordon boyunda 2012 yılında tesis alanı olarak geçen alan kamu yararı şerhi olmaması sebebiyle icra yoluyla satılmıştı. Yargıtay aşamasının ardından tapunun babası adına tescillendiğini belirten Ahmet Ertür, 12 Mayıs 2016 tarihinde kendilerine ait olan bölümü tel örgüyle çevirmek istemişti. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, “Halkın yolunu kapattırmam” diyerek, zabıta ekiplerini kordana sevk edip, tel örgü çevirme teşebbüsünü engellemişti. Ahmet Ertür, işin arkasını bırakmayarak, kordonu ikiye böldü.
Kordonun ikiye bölünmesi halkın tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, "Turizm mevsimi öncesi kordona kazık çakmak Akçay’ımıza hiç yakışmadı” dedi. Halk ne yapacağını şaşırdı. Kordonun yarısı gitmiş. Akçay için kötü bir durum. Herkes belirsizlik içinde” dediler.
Ertür ailesinin sahip olduğu parsellerin dışında kalan parseller de arazi sahipleri tarafından direkler ile belirlendi. Bir parsel sahibi de kendi arazisi içine, “Özel mülktür girilmez” pankartı astı.