Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından göçmen kadınlara yönelik 8 haftalık eğitim desteği başlatıldı. Eğitimler kapsamında bir yandan sosyalleşen göçmen kadınlar, bir yandan da sanat eğitimininden sağlık sorunlarına, dil eğitiminden yasal haklarına kadar birçok konuda bilgi sahibi oluyor.
Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde oluşturulan Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde (AKDEM) göçmen kadınlara yönelik eğitim verilmeye başlandı. Eğitimler kapsamında onlarca göçmen kadın el becerilerini geliştirme imkanı bulurken, geri dönüşüm atıklarını birer süs eşyasına dönüştürüyor. Sağlıktan yasal haklara, dil eğitiminden oryantasyon eğitime kadar birçok farklı branşta uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimlerle, göçmen kadınların topluma daha kolay uyum sağlaması amaçlanıyor. Sosyalleşen kadınlar göçün olgusunun yol açtığı olumsuzlukları da bir nebze olsun unutma fırsatı buluyor.
AKDEM’in göçmen kadınlara yönelik başlattığı eğitime ilişkin bilgiler veren Aile Kadın, Engelliler Destekleme Merkezi Eğitimcisi (AKDEM) Gülşen Güler, "AKDEM’de çocuklara ve kadınlara yönelik birçok eğitimlerimiz var. Bunlar çok geniş kapsamlı eğitimler. Göçmen kadınlarla yapmış olduğumuz atölye çalışmasında bahsettiğimiz eğitimlerin özeti ve daha çok oryantasyon diyebileceğimiz ağırlıkta bir çalışmamız var. Eğitimlerimiz kapsamında göçmen kadınların kültür değişikliğinden kaynaklı bedensel temizlikleri, sağlıklarını idame ettirebilecekleri püf noktalar. Atölye çalışmalarımızda atık materyallerden geriye dönüşüm çalışmalarımız olacak. Sosyal ve kültürel gezilerimiz var. İlçemizi ve ilçede bulunan resmi kurumların işleyişini yerinde gösteriyoruz. Göçmen kadınlarımız içerisinde hem Afgan hem Suriyeli kadınlar var bunların kaynaşmasını da hedefliyoruz. Eğitimlerimiz 8 hafta sürecek" dedi.
Aileye, kadınlara, engellilere yönelik birçok faaliyetin gerçekleştirildiği AKDEM’de verilen eğitimler sonucunda kadınlar, hazırladıkları ürünleri de görücüye çıkarma imkanı bulacak.