Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Akgül, “Son zamanlarda artan hain saldırılara karşılık bölücü terör örgütüyle girişilen çatışmalar hiç kuşkusuz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve mensubu olan Mehmetçiklerimizin terör örgütüyle mücadelesindeki kararlılığını ve canları, kanları pahasına vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birliğimizin, dirliğimizin güvencesi olduğunu açıkça göstermektedir.” dedi.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan Akgül, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde birilerinin ülkeyi bölmek ve parçalamak istediklerini söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, "Ülkemizi bölmek isteyenlere karşı dimdik ayakta durmalıyız. Bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlerin oyuna gelmeyeceğiz. Terörün bitmesi için herkes elini taşın altına koymalıdır." dedi.

Recep Akgül, ayrıca, kanun ve yasalar çerçevesinde polis ve askerin yetkilerinin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İstanbul’dan gelerek yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Aysun Gemalmaz da, “Beni de askere alın, yavrularımızın yanında olayım, kardeşlerimin yanında olayım, lütfen tepkimizi gösterelim, bu kan dursun, anneler daha çok ağlamasın, daha fazla yetim çocuk ortada kalmasın, kardeşlik istiyorum, dostluk istiyorum.” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin organize ettiği programa katılımın az olması orada bulunan polis yakınının tepkisine neden oldu. Polis yakını, “Bu günlerde gelin beraber olalım, biz anneyiz benim de iki tane oğlum var. Bu kadar şehitlerin olması, bu kadar ölümlerin olması kınanması gereken bir olay, bütün anneler kurban yetiştiriyor. Şu an zalimler şehre inmiş bilin yani bunu. Gazilerimiz şu an burada konuşma yapıyorlar hiç kimse yok buruda.” diyerek tepkisini dile getirdi.