Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir metrosunda dört yıldır sergilenen ahşap Müzisyen heykelinin parçalanmasına tepki göstererek "Bu olay; bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya çalışan gerici politikaların sonucudur" dedi.
İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan ve 4 yıldır İzmir Metronun İzmirspor durağında sergilenen Müzisyen isimli heykelin, bir şahıs tarafından parçalanmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da tepki gösterdi. Başkan Akpınar, "Sanat eserine bile tahammülü olmayan bir zihniyeti kınıyorum" diye konuştu.
"BİLİNÇLİ BİR OLAY"
Başkan Akpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İzmir Metrosunda bir sanat yapıtının saldırıya uğramasını sıradan bir vandallık olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Bu olay; bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya çalışan gerici politikaların sonucudur. Gerçek suçlular, yobaz zihniyetlerle çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye ve insan haklarına saldıranlardır. Kadınlarımıza şiddeti, çocuklarımıza iğrenç suistimalleri doğallaştırmaya çalışanların, bilim kültür ve sanat düşmanlığına şaşmamak gerekir. Amaçları; berbat dünya görüşlerini, ne pahasına olursa olsun bu ülkeye egemen kılmaktır. Bu saldırılara bilim, kültür ve sanatın gücüyle direnecek, ülkemizi teslim etmeyeceğiz.”