15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Aksaray’da sokaklara dökülen vatandaşlar Türk bayrakları ile meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürürken, kentte bayrak satışlarında adeta patlama yaşandı.
Ellerinde bayrakları ile demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, meydanları adeta kırmızı beyaza bürüyor. Bayrak satışı yapan seyyar satıcı Arif Özbulduk, “Böyle bir şey olmasaydı keşke de satmasaydık ama bayraklarda patlama oldu. Bayrak sıkıntısı yaşıyoruz. Bayrak bulamıyoruz. İmalatçılardan bile bulamıyoruz” dedi.
Bir diğer seyyar satıcı Mustafa Özteymen ise, “Halkımız duyarlı, alıyor, satılıyor. Günde en az 300 ile 500 adet bayrak satılıyor” şeklinde konuştu.
Demokrasi nöbeti tutarken meydanları kırmızı beyaza bürüyen vatandaşlar ise, “Biz bayrağımızı alıp geldik. Meydanlar hep kırmızı beyaza büründü. Biz vatanımıza burada sahip çıkmak istiyoruz. Devletimize, bayrağımıza, Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak istedik. Bu bayrağın hakkını vermek istedik” ifadelerini kullandılar.
Ailesi ile demokrasi nöbetine katılan bir çocuk ise, “Bayrağımızı aldık ve meydana geldik. Annemle birlikte demokrasiyi bekliyoruz” şeklinde konuştu.