Aksaray’da traktörleriyle konvoy oluşturan vatandaşlar birlik ve beraberlik, demokrasi nöbetine katıldı.
Türk bayrakları ile donatılan yaklaşık 150 traktör Hükümet Meydanı’nda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, tarım kesimi olarak darbe girişimini nefretle kınadıklarını belirterek, “Bugün burada köyde, kasabada yaşayan çiftçi kardeşlerimiz koyununu, keçisini, ineğini, sığırını, tarımını, samanını, sapını bırakarak demokrasi nöbetine katılmaya geldiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü bu ülke bizim. Bütün birimleriyle, sektörüyle bu ülke bizim. Bu ülkeye yapılan darbe hepimize yapılmıştır. Nefretle, şiddetle hepimiz kınıyoruz” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Geçtiğimiz Cuma günü vatan hainleri ülkemize darbe yapmaya kalktı. Tabii ülkemizdeki sağduyulu insanlar da tankın, topun, uçağın önüne geçerek bu tarz hainleri püskürttü. Cuma gününden beri çiftçilerimiz hep meydandalar. Bugün de üreticilerimiz işini gücünü bırakıp traktörleri ile şehre iniyorlar. Yani üreticimiz diyor ki, ‘Biçim uçağımız tankımız yok. İmanımız var, traktörlerimiz var, tarım aletlerimiz var, biz de bunlarla şehre iniyoruz. Ülkemizin milli birliğini, beraberliğini sağlamak için. Vatan hainlerine ders vermek için şehre iniyoruz.’ Ben çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten tam harman sezonu, iş güç sezonu. Yaklaşık 150’ye yakın traktörle şu an üreticimiz Allah’ın izni ile şehre inecek ve şehirde demokrasi nöbetine destek verecekler” dedi.
Çiftçiler ise, "Şu an tarlamızı, tapanımızı bıraktık ve şehre iniyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi korumak için iniyoruz. Bırakın FETÖ’cü, hiçbir güç bizim memleketimizi elimizden alamaz, bizim şanlı bayrağımızı göklerden indiremez” dediler.