Aksaray Belediyesi tarafından 2 yılda tamamlanan ve Aksaray’ın en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Genç Osman Parkı açıldı. Binlerce insanın katıldığı açılışa katılan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’da beraber yaşamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Burası 150 bin metrekarelik bir alana inşaa edildi. Burada 11 bin 300 tane ağaç, 160 bin tane mevsimlik çiçek ve 120 bin metrekare çim ekimi gerçekleştirildi. Bu parkımızın güzel yanlarından bir tanesi de arkamızda bir süs havuzu var. Kamelya alanlarımız, piknik yapılacak alanlar, çocuklar için park alanları, halka hizmet maksatlı birçok faaliyetler var. Burada 2 adet futbol sahası, 2 adet tenis, 2 adet basketbol ve voleybol sahası ve yine oyuncularımız için hazırlanan dinlenme odaları var. 600 metre uzunluğunda koşu ve yürüme bantları, aynı zamanda dış mekanda değişik süslemeler yapılmıştır. Bizim burada amacımız, hedefimiz, memleketimize, milletimize daha güzel hizmet etmek. Bu hizmetimizi sizlerin huzurunda bir kere daha taçlandırmak. Aklımızda şehrimiz var” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, daire müdürleri, oda başkanları ve sivil toplum örgütü başkanları ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi öncesi dualar edilirken, açılış kurdelesi tekbirler eşliğinde kesildi.
Açılışın ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli Aksaraylılarla buluştu. Seslendirdiği eserleriyle hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli’ye konserin ardından Belediye Başkanı haluk Şahin Yazgı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu hediye takdim etti.
Cumhuriyet Mahallesi’nde 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Genç Osman Parkı, Aksaraylıların hafta sonları dinlenebileceği, her yaş grubundan insanların çeşitli branşlarda spor yapmalarına imkan sağlayacak.