Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, ABD’deki seçimlerle ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Kendi göbek bağını kesecek lidere sahip olduğunu kendileri bilmeli. ABD kibrini ayaklar altına almazsa, aklının önüne İslam düşmanlığını, ırkçılık söylemini koyarsa Hitler ve Stalin’den hiçbir farkı olmaz” dedi.
Avukatı Can Sevinç aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçimlere ilişkin açıklama yapan Alaattin Çakıcı, Amerika’nın yıllardır sözde barış getirdiğini belirterek ülkeleri yerle bir etmesinin sonucunda Amerikan halkının herkese seçim şoku yaşattığını ifade etti. Çakıcı, “Amerika’nın sözde güvenliğini yıllardır Ortadoğu ve İstanbul coğrafyasında demokrasi ve özgürlük adına İslam coğrafyasını ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, ülkeleri yerle bir eden bu sözde barış, huzur ve demokrasi getiriyoruz diye son 15 yılda trilyonlarca dolar Amerika maliyesini zarara sokan, binlerce Amerikalı’nın ölmesine ve sakat kalmasına sebep olan, bu vahşi ülkeler üzerinde soykırım yapan, gerçek manada ABD’yi yönlendiren kapitalizm üst aklındaki kişilere hizmet edenlere ders verdi. Duyarlı Amerikan halkı, ABD için hiçbir güvenlik sorunu olmayan coğrafyalarında evlatlarını feda etmemek için, kurucu babaların mantığının dışına çıkan, dünyadaki terör örgütlerinin arkasındaki bu güce bu şoku yaşatmıştır” dedi.
Çakıcı, “Donald Trump’ın söylemlerinde Güney Amerika halkları olan hasponik toplumlara bir ırkçı düzeyinde tavır koyduğu da bilinmektedir. Müslümanları bir göçmen ülkesi olan ABD’ye sokmayacağını da dile getirerek İslam düşmanlığını göstermiştir. Trump seçim konuşmalarında kendisi ifade etmiştir. DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin kurucusunun Amerikan derin devlerinin olduğunu dünyaya deklare etti” ifadelerini kullandı.
“Türkiye eski Türkiye değil”
Alaattin Çakıçı, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ve kendi göbek bağını kesen bir lidere sahip olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti;
“Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Artık kendi göbek bağını kesecek lidere sahip olduğunu kendileri bilmeli. ABD kibrini ayaklar altına almazsa, aklının önüne İslam düşmanlığını, ırkçılık söylemini koyarsa Hitler ve Stalin’den hiçbir farkı olmaz. Ne dünyada anneleri, ne ABD’de evlatlarını kaybeden asker annelerini üzmeye hakkı yoktur. İnşallah doğru çizgiyi bularak ABD halkına ve dünyaya huzur getirir. Akıllıysa kendi ağzıyla da ifade etti. Terör örgütlerini ABD derin devletinin kurduğunu dünyaya deklare etti.”
“Türkiye muz cumhuriyeti değil”
Çakıcı, “Bozulan ABD-Türkiye ilişkilerini 20 yıl evvelki gibi değil de kendi göbek bağını kesen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ve devlet görevlilerini, bağırdığı zaman susan şekilde olmayacağını (yanılacağını) bilmeli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir muz cumhuriyeti olmadığını, 15 Temmuz’dan sonra demokrasi için devlet ve millet olarak hiçbir milletin gösteremediği özveriyi göstermiştir. Dünyaya faydalı olmak istiyorsa Rusya’ya soğuk savaş dönemi gibi önyargılı olmamalı. İslam düşmanlığını bir kenara bırakmalı. ABD’li oryantalist namuslu profesörlerden İslam’ı öğrenirse İslamfobi’den vazgeçer” sözleriyle açıklamasına son verdi.