ADANA (AA) -  Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Posyağbasan ve Köprücük mahallelerinde yaya ulaşımı için dere üzerine profil borudan köprü yaptıklarını söyledi.

Akgedik, önceki yıllarda dere üzerinden karşıya geçmek için mahalle sakinlerinin kendi imkanlarıyla derme çatma ağaçtan yapılmış ilkel köprü kullanıldığını, kış aylarında geçit vermeyen, özellikle sabah ve akşamları öğrencilerin okullarına gidip gelmekte kullandığı ve halkın günlük hayatta geçmekte zorlandığı derelere demir profilden yaya geçit köprüleri yaptıklarını söyledi.

Başkan Akgedik, “Tespit ettiğimiz acil önceliğe sahip ihtiyaçları ise hemen giderme yoluna gidiyoruz. Bu köprüler de bu kapsamda planlandı. Yapılan yaya köprülerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Halkımızın geçmekte zorlandığı tüm geçitleri tespit edeceğiz uygun gördüğümüz yerlerde yenilerini yapacağız” dedi.

Köprücük Mahallesi Muhtarı Mustafa Yetim de Başkan Akgedik'e teşekkür etti. Yetim, "Mahalle olarak yıllardır çözülmeyen bir sıkıntımızı çözüme kavuşturdu. Okula gidip gelen çocuklarımız artık 'dere taştı karşıya geçemiyoruz' diyip de okullarından ve derslerinden geri kalmayacaklar. Köprü yapımında biz de belediye işçilerine elimizden gelen yardımı yatık. Allah razı olsun” dedi.