ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan özel öğrenci yurdundaki yangında bir kızını kaybeden bir kızı da yaralanan baba, büyük üzüntü yaşıyor.

Yangında 7. sınıfta okuyan kızı Sümeyye'yi kaybeden Ahmet Yetim'in 5. sınıf öğrencisi kızı Fadime'nin ise tedavisi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

Büyük üzüntü yaşadığı için konuşmakta zorlanan baba Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarını ilkokulun ardından, eğitime devam etmeleri için mecburen Aladağ'a gönderdiklerini belirtti.

Kızı Sümeyye'nin iki yıldır yurtta kaldığını anlatan Ahmet Yetim, diğer kızı Fadime'nin de köyde ilkokulu bitirdikten sonra bu yıl Aladağ'da eğitimine devam ettiğini ve ablasıyla aynı yurtta kaldığını vurguladı.

Sümeyye'nin yangın sırasında üçüncü katta bulunduğunu ve ders çalıştığını öğrendiklerini aktaran Yetim, yaşadığı üzüntüyü anlatırken, gözyaşlarını tutamadı.

Fadime Yetim ise yangın sırasında birinci kattaki odasında olduğunu, bir anda bağrışmaların duyulduğunu, bunun üzerine ikinci kata kaçtıklarını ifade etti.

7. sınıfta olan ablası Sümeyye'nin yangın sırasında üçüncü katta bulunduğunu anlatan Fadime Yetim, "Bizim kaçtığımız ikinci kata merdiven dayadılar ve biz oradan indik. Ablam üçüncü kattaydı. Çok korktuk." dedi.

Aynı hastanede tedavisi süren yaralı 6. sınıf öğrencisi Neslihan Aydoğdu da yurtta bu yıl ikinci yılı geçirdiğini vurgulayarak, birinci katta bulunduğu sırada "Yangın var" diye bağrışmalar üzerine, girişin karşısında yer alan tabelanın kenarının yandığını fark ettiğini bildirdi.

Yangın olduğunu görür görmez hemen ikinci kata kaçtığını kaydeden Aydoğdu, "O sırada itfaiyeyi aradılar. Pencereleri kırdık ve itfaiye merdiveniyle dışarı çıkardılar. diye konuştu.

Aydoğdu, yangın sırasında çok korktuğunu belirtti.

Yaralı 5. sınıf öğrencisi Büşra Güneş de ikinci katta çantasını hazırladığı sırada bağırışmalar üzerine personel odasına kaçtığını kaydetti.

Personel odasından itfaiye merdiveniyle aşağı indiklerini aktaran Güneş, arkadaşlarının üçüncü katta ders çalıştığını, onların yangın sırasında orada kaldığını vurguladı.

Yangında yaşamını yitiren Sümeyye Yetim'in akrabası Selbi Demirci de üzüntülerinin büyük olduğunu ifade etti.