Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Alper Karaduman, turizm sektöründe çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekerek, “Bu açıklamayı yapmamıza sebep olan işletmelerin gerekli adımları atmamaları halinde bir sonraki basın açıklamamızda işletmelerin adını tek tek sizlerle paylaşacağız” dedi.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Alper Karaduman, otellerde çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekti. Karaduman, “2017 yılı turizm sezonunun sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde sıkıntılı geçen sezonun tüm turizm esnafına getirdiği bazı sorunlar oldu. Turizmcilerle turizm sektöründe çalışan, ekmeğini turizmden kazanan büyüklerimizle, kardeşlerimizle gerek derneğimizde, gerekse sosyal hayatta yaptığımız istişarelerde bir takım sıkıntılarının, sorunlarının olduğunu biliyoruz. Özellikle son günlerde derneğimize başvuran işçi kardeşlerimizle yaptığımız karşılıklı görüşmelerde geçim sıkıntısı çektiklerini, maaşlarını alamadıklarını, işten çıkarıldıklarını beyan etmişler” dedi.

"Kardeşlerimizin haklarını hiç kimseye gasp ettirmeyiz"

Hükümetin özellikle turizmde faaliyet gösteren işletmelerin içerisinde en fazla katkıyı ve teşviki otel işletmecilerine verdiğini aktaran Karaduman, “Birçok kolaylıklar sağlanmışken amacı evine, çocuklarına ekmek götürmek, geçimini sağlamak olan işçilerin hakları yeniliyor. Bize göre ucuz sebepler gösterilerek, anlamsız bahaneler yaratılarak işçilerin alacaklarının ödenmemesinin, ötelenmeye çalışılmasının, önümüzdeki sezonda farklı arazilere otel yapmayı planlayanların, mevcut araçlarını yeni lüks modellerle değiştirmeyi düşünenlerin önceliği çalıştırdıkları işçi kardeşlerimizin haklarını ödemek olmalıdır. Adı, sanı, soyadı, iktidara ve hangi gruba ne kadar yakın olduğunun bizim için hiçbir önemi yoktur. Kul hakkı varsa adresin bizdeki önemi de bir hiçtir. Hukuk çerçevesinde işçi kardeşlerimizin haklarını hiç kimseye gasp ettirmeyeceğimizi, haklarının yenmesine müsaade etmeyeceğimizi ve her zaman yanlarında olacağımızı buradan siz değerli basın mensubu arkadaşlar vesilesiyle tüm Alanya kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu açıklamaları yapmamıza sebep olan işletmelerin gerekli adımları atmamaları halinde bir sonraki basın açıklamamızda Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanlığı olarak tek tek işletmelerin adını sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.