Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, "Yürüyüşe izin vermediği için İstanbul Valimiz Vasip Şahin’e şahsım ve tüm camiam adına çok teşekkür ederim. Biz de eylem kararını askıya almış bulunmaktayız" dedi.
Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican Üsküdar’daki Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfında Taksim meydanında yapılması planlanan ve valilikçe izin verilmeyeceği açıklanan LGBT yürüyüşüne ilişkin açıklama yaptı.
Valilikçe yürüyüşe izin verilmeyişinin memnuniyet verici olduğunu belirten Mican, “Türk-İslam medeniyeti ile yoğrulmuş ve Halkının yüzde 99’u müslüman olan bu ülkede, ahlaksızlığın sınırsızlaştığı söz konusu iğrenç organizasyonun tertip edileceği yürüyüşe karşı olduğumuzu ve tepkimizi yaptığımız açıklamalarla dile getirmiştik..Basın açıklaması yaptığımız saatten bu yana , kökü ve temeli ahlaksızlığın harman olduğu yabancı yerlere dayanan Türk ve İslam düşmanı bir takım güruh ve siyasiler tarafından medya vasıtasıyla baskı ve yıldırma saldırıları yapıldı. Fakat, tüm bu baskı ve tehditlere rağmen, bir an olsun değerlerimizden ve Müslüman Türk milletinin sesi olmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi..
İstanbul Valiliğince yapılan açıklamayla toplumda oluşan infial ve tepkinin bir nebze olsun dindirdiğini belirten Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, “Türk milletinin sözcüsü olmayı kendine şiar edinmiş Alperen Ocakları olarak böyle bir ahlaksız yürüyüşe izin vermediği için İstanbul Valimiz Vasip Şahin’e şahsım ve tüm camiam adına çok teşekkür ederim. Biz de milli reflekslerimiz çerçevesinde aldığımız eylem kararını askıya almış bulunmaktayız. Ancak hadisenin tekerrür etmemesi noktasındaki hassasiyetimiz devam etmektedir" dedi.