Topaca, Valilikte düzenlediği toplantıda, Arsuz ve Belen ilçeleri arasında kalan Amanoslar kırsalındaki Kurtbağı Mahallesi, Kuyrukyaran Sırtları ve Gökyar Tepe bölgelerinde tespit edilen yerlere dün saat 04.00 sıralarında operasyon yapıldığını söyledi. 

Belli terörist grupların kullandığı sığınakların ve depoların imha edilmesine yönelik kapsamlı bir operasyon olduğunu ifade eden Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Yapılan operasyona 5 Jandarma Özel Harekat Timi, bir jandarma asayiş timi, terörle mücadele unsuru, 2 istihbarat ve kaçakçılıkla mücadele eden arkadaşlar iştirak etmiştir. Yapılan çalışma neticesinde ormanlık alan içerisinde 4 ayrı depo tespit edilmiştir. Bu depolarda ve alanda yapılan çalışmalarda bidon içine sıkıştırılmış yaklaşık 90 kilogram patlayıcı madde bulunmuş, hazır hale getirilmiş 4 uzaktan komuta düzeneği, 3 metre saniyeli fitil, 5 kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 1 jeneratör, 14 mekanik kapsül, 5 dolu piknik tüpü, 700 metre kablo, 108 kilogram muhtelif gıda maddesi, 10 tıbbi malzeme, 56 inşaat alet ve malzemesi ele geçirilmiştir. Yakalanan, ele geçirilen malzemelerin tespiti ve numuneler alındıktan sonra bir kısmı da Cumhuriyet Savcısının dahilinde imha edilmiştir."

Konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiğini belirten Vali Topaca, kentin asayiş ve güvenliğini tehdit eden her türlü faaliyetle ilgili güvenlik birimlerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

- "Akaryakıt kaçakçılığı sıfır noktasına geldi" - 

Kentte, akaryakıt kaçakçılığının şu an itibariyle neredeyse sıfır noktasına geldiğini vurgulayan Vali Topaca, "Kaçak akaryakıt geçişi tolere edilebilir miktarlarda yakalanıyor. Şimdi üzerinde ağırlıklı olarak durduğumuz kaçak sigarayla mücadeleyle ilgili bir eylem planı hazırladık, bunu uyguluyoruz. Gerek sınırlarımızda gümrük kapılarında gerekse kent içerisinde alındığı, satıldığı depolandığı her konu ciddi şekilde takip edilmektedir. Bu konuda esnaflarımızla toplantılar yapıldı. Kaçak sigaraların alınıp satılmaması konusunda bilgilendirme gönderildi. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili kaçak sigarayı sıfır noktasına getireceğiz" diye konuştu.