Amasya Üniversitesi, bünyesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve öğrencilerinin uygulamalı çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla, Kamu Hastaneleri Birliği ile işbirliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol, öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgilerinin pratikte de uygulamalı olarak görmeleri açısından önem taşıyor. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şevket Kandemir, şunları kaydetti: ''Staj, iş yeri hekimliği, hastanelerimizde çalışan öğretim elemanlarının yüksekokullarımızda ders vermesi noktasında Kamu Hastaneleri Birliği’nden ciddi anlamda destek görüyoruz. Son dönemlerde de akademik kadrolarımız ve laboratuvarlarımız çok iyi noktalara geldi. Hemşirelik, ebelik, optisyenlik, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik gibi programlarda eğitim gören öğrencilerimizin daha verimli staj sezonu geçirebilmeleri için bu iş birliği protokolünü imzaladık.”

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Faruk Tonga ise şu ifadeleri kullandı: ''Mezuniyet sonrası birimlerimizde çalışacak hemşirelerimizin, ebelerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın sahaya inmeden önceki eğitimlerini önemsiyor ve destek veriyoruz. Kamu Hastaneleri Birliği olarak üniversitedeki lisans ve önlisans programlarındaki öğrencilerin aktif staj ve uygulama derslerini daha verimli geçirebilmeleri için hastanemizin imkânlarını zorlayarak stajlara yardımcı olacağız. Stajyerlerimiz sağlık sektöründeki hizmet standartlarının daha iyi noktalara gelmesi için önemli görevler üstleniyorlar.''

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, bu ve buna benzer iş birliklerinin eğitimdeki kaliteyi artıracağını düşündüğünü, Amasya Üniversitesi’nin 2016 yılı içerisindeki gündeminin önemli bir bölümünü sağlıkla ilgili çalışmaların oluşturduğunu kaydetti.