Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısına tepki gösteren Amasya Valisi Salih Işık, “Türkiye Cumhuriyeti’nin içeride ve dışarıda bir takım düşmanları var. Bunlar maalesef hiçbir kanun, hiçbir nizam dinlemeden her türlü şer örgütüyle, terör örgütleriyle, şeytanla bile işbirliği yaparak bu ülkeye zarar vermeye çalışıyorlar” dedi.
İstanbul’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Vali Işık, “Moralimizi bozmaya çalışıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti muktedir bir devlettir. Güçlü bir devlettir. Bunların üstünden inşallah hakkıyla gelecektir. Moralimizi bozmayacağız. Çalışmalarımıza onlara inat devam edeceğiz. Üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz ve bunu yaparken de en önemlisi milli birlik ve kardeşliğimiz güçlendireceğiz. Saflarımızı daha sıkı sıklaştıracağız. İnşallah bu terör belasının da üzerinden geleceğiz” diye konuştu.
Düzenlenen ‘Tebrik Kartı Bizden, Güvenlik Güçlerine Göndermek Sizden’ adlı kampanya kapsamında PTT Amasya Başmüdürlüğü’ne giden Vali Işık, 13 ildeki 127 polis ve jandarma karakolundaki güvenlik güçlerine Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik kartı gönderdi.
PTT Başmüdürü Cafer Bolat’tan bilgiler aldıktan sonra İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık ile Yeşilırmak kenarında yürüyüş yapan Işık, bir süre incelediği ‘selfieci şehzade’ heykeli içinde “Şehrin tanıtımı için çok güzel. Tarihi bir figür” şeklinde konuştu.