KAYSERİ (AA) - Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kalp Hastanesinde, 2 kalp damarı tıkalı olan 60 yaşındaki hastanın damarları ameliyat etmeden 45 dakikada açıldı.

5 yıldır kalp damarlarından ikisi tıkalı olan ve açık kalp ameliyatını kabul etmeyen Muzaffer Kınaş isimli hastanın kapalı kalp damarları, 45 dakika süren anjiyo yöntemi ile tamamen açıldı.

Operasyonu gerçekleştiren ERÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Topsakal, tıpta yeni teknolojilerle birlikte artık ameliyatsız yöntemle açamayacakları kalp damarının bulunmadığını söyledi.

Sağlığına kavuşan hasta hakkında da bilgi veren Doktor Topsakal şunları söyledi:

"Hastamız 60 yaşındaki Muzaffer Kınaş, 5 yıldır kalp damarındaki tıkanıklık şikayeti ile bize başvurdu. Hastaya daha önce iki kez anjiyo yapılmış ve kalp damarı tamamen tıkalı olduğu için by-pass ameliyatı önerilmiş. Fakat hasta, açık kalp ameliyatı olan by-pass'ı kabul etmemiş.

Bundan dolayı, biz tıpta yeni teknoloji ve yeni tetkikleri uygulayarak hastanın tıkalı olan kalp damarlarını açmayı denedik. Yaklaşık 45 dakika süren operasyonla hastanın kasığından girerek tıkalı olan damarlarına ulaştık. Yeni üretilen tellerle hastanın tamamen tıkalı olan kalp damarlarını açtık ve stent yerleştirdik. Operasyonumuz çok başarılı geçti ve hasta sağlığına kavuştu."