GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Amerika Boston'da bulunan Tufts Üniversitesi Fletcher School Başkanlığını yürüten Sculley, Konukoğlu ile sanayi ve ihracatta başarı gösteren şirketleri kapsayan "Anadolu Kaplanları" hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tufts Üniversitesi Fletcher School tarafından "Anadolu Kaplanları" konusunda hazırlanacak raporu ABD Başkanı Barack Obama'ya sunacaklarını bildiren Sculley, Gaziantep ekonomisi ve hedefleri hakkında da bilgi aldı.

Türkiye'nin altıncı büyük ekonomik şehri olan Gaziantep'in önemli bir sanayi ve üretim merkezi konumunda bulunduğunu belirten Konukoğlu, ülkedeki istikrar ve güven ortamı içerisinde, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Gaziantep'in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapmayı, 350 bin kişiye istihdam sağlamayı, dünyanın her ülkesine ihracat gerçekleştirmeyi, katma değeri yüksek ürünlerin üretim merkezi olmayı, en az 20 ulusal ve uluslararası marka çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Konukoğlu, "Biz 2023 hedeflerine odaklandık. Önceliğimiz bu. Bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, ziyaretin sonunda Sculley'e yöresel hediye takdim etti.