ADANA (AA) - Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "7 Haziran gecesini, 8 Haziran sabahını büyük bir özlemle bekliyoruz. Türkiye'nin her tarafında yoğun bir çalışma yapacağız ve Türkiye'yi eminim şaşırtacağız" dedi.

Tarhan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, son 2,5 aydır olağanüstü bir çabayla çalıştıklarını söyledi.

Büyük uğraşlar sonucunda genel seçimlere katılmaya hak kazandıklarını anlatan Tarhan, "Bugün 62 ilde örgütlendik. Yılların partilerinin yapamadığını yaptık. Doğudan batıya, güneyden kuzeye Türkiye'nin her yerinde örgütlenmiş bir parti olarak karşınızdayız" ifadesini kullandı.

Tarhan, siyasetin tıkandığını, son 13 yıldır bu döngünün değiştirilemediğini savunarak, şöyle konuştu:

"Yeni bir ruha, yeni bir nefese, yeni şeylere ihtiyaç olduğu kesin. 15,5 milyon seçmen son seçimlerde sandığa gitmedi. Temsil edilmek istendiklerini ancak temsil edilmedikleri için, gönül verdikleri partilerin gösterdikleri adaylar nedeniyle sandıktan uzak durduklarını, boykot ettiklerini biliyoruz. Bunun önümüzdeki seçimlerde de tekrar etmeyeceğinin garantisi yoktur. Biz başka partilerde olan hakkımızı da söke söke almaya kararlıyız. 7 Haziran gecesini, 8 Haziran sabahını büyük bir özlemle bekliyoruz. Türkiye'nin her tarafında yoğun bir çalışma yapacağız ve Türkiye'yi eminim şaşırtacağız."

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, bir basın mensubunun "Partinizi Türk siyasi ekseninde nereye oturtuyorsunuz" şeklinde sorusunu şöyle cevapladı:

"Çevreciyiz, çağdaş politika nasıl yapılır onu göstermek istiyoruz. Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz. HES'lere karşı dereleri, termiğe karşı zeytin ağaçlarını savunuyoruz. Bu konularda hiç tavizimiz yok. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz, tüm kültürlere saygı, hoşgörü sonuna kadar."