Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Naci Gündoğan, “Bu Meclis çatısı altında görüntüyü hem senato üyelerimiz hem de öğretim üyelerimiz göstererek, birlikte meclisimizle kucaklaşarak, milletvekillerimize yüz yüze geçmiş olsun dileklerimizi ve üniversitelerin millet iradesinin hem zaman arkasında duran, duracak kurumlar olduğunu ifade etmek için buradayız” dedi.
Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Senato üyeleri ve öğretim üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Gündoğan, hüzünlü bir günde olduklarını belirterek, “Hem üzüntümüzü ifade etmek hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletimizin iradesini temsil eden bu yüce makama Anadolu Üniversitesi Senatosu’nun ve öğretim üyelerinin desteğini ifade etmek için bulunuyoruz. Milletimizin iradesini her şeyin üstündedir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu hissiyatla, duygularla akademik camia olarak her zaman olduğu gibi en yüksek idarenin teceligahı olan Meclisimizde bulunmak hem de yaşanan görüntüyü, Ankara’nın, İstanbul’un yaşadığı hüznü sokaklarda, evlerde yaşadık. Bu Meclis çatısı altında görüntüyü hem senato üyelerimiz hem de öğretim üyelerimiz göstererek, birlikte meclisimizle kucaklaşarak, milletvekillerimize yüz yüze geçmiş olsun dileklerimizi ve üniversitelerin millet iradesinin hem zaman arkasında duran, duracak kurumlar olduğunu ifade etmek için buradayız” değerlendirmesini yaptı.
Üniversiteler olarak milli değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çeken Gündoğan, “Bundan sonra milli değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmek hedefimiz olmalı. Ülkemizde gözlediğimiz her partimden vekilimiz birleşmiş, bütünleşmiş. İnşallah bu birlik, bütünlük devam eder. Bu tecrübe bize birlik beraberlik içinde bundan sonra demokrasiye sahip çıkma anlamında ciddi bir hız kazandırır” ifadelerini kullandı.