Fiziksel çevrenin engelliler ve yaşlılar için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarında gerekli düzenlemelere giden Kayseri Talas Belediyesi Anayurt Merkez Cami’ye asansör yaptı.

Talas’ta yapılan camilerin düzayak olmasına özen gösteren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Anayurt’ta daha önce seçim çalışmalarında gezerken Anayurt Merkez Cami’nin özellikle yaşlılar ve engelliler için çok zor olduğunu görmüştüm. Çok fazla merdiven var. Buraya ya yürüyen merdiven ya da asansör yaptıralım diye düşünmüştük. Asansör olması hem engellilerimiz hem yaşlılarımız için daha uygun oldu. Önceden engellilerimiz ya dışarda ya da aşağıda namaz kılıyormuş. Bu uygulama hem yaşlı hem engelliler için çok yararlı oldu. Hacı Kılıç Cami örneğinde olduğu gibi hep düzayak camilere sahip oluruz inşallah. İnsanlarımızın camileri faydalı kullanımı açısından merdiven ve girişleri çok önemli. Bizde Talas’ta yaptırdığımız camilerin düzayak olmasına özen gösteriyoruz. Ama mevcutta da yüksek merdivenlerin olduğu camilere böyle asansör yaptırarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bu yeni uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Engelli vatandaş Numan Yıldız ise asansör uygulaması için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek, “Yalnız benim gibi engelliler için değil yaşlılar için de çok güzel oldu. Daha önce yukarı çıkamadığım için bazen yağmur yağdığında dışarda kalıyordum ya da aşağı girişte namaz kılıyordum. Şimdi ise asansörümüze binip caminin istediğimiz yerine geçiyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Kendisinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.