Andırın İlçesindeki halk kütüphanesine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

Tadilat çalışmasının ardından düzenlenen törenle Şehit Ömer Halisdemir İlçe Halk Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Andırın Kaymakamı Ömer Kıraç, kütüphaneyle yeni Ömer Halisdemirlerin yetişmesi temennisinde bulundu.

Kütüphanenin yeniden dizayn edilmesine destek veren hayırseverlere teşekkür eden Kıraç, şunları söyledi:

"Andırın, hem Kahramanmaraş'ın, hem de kendi bölgesinin eğitim seviyesi en yüksek olan ilçelerinden biri. TEOG başarısı, okuma yazma oranı ve bürokrasiye baktığımız zaman bunu açık bir şekilde görebiliyoruz. 15 gün önce buranın tadilatını tamamladık ve kütüphanemizin yeniden dizayn edilmesine vesile olduk. Andırın 15 Temmuz'dan sonra, Adil Öksüz adlı hainle anılmaya başladı. Hainin buraya geldiği, gittiği... Kütükte burası göründüğü için maalesef burası yanlış tanındı. Bizim buradaki gayemiz, şehit Ömer Halisdemir adını verdiğimiz kütüphanede yeni Ömer Halisdemirlerin yetişmesine vesile olmak. Andırın'dan muhafazakar, milliyetçi, devletini, milletini seven gençler çıksın diye dua etmek lazım. Biz vesile görevimizi yerine getirdik. Allah hayrınızı kabul eylesin."

Açılışa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Emniyet Amiri Zafer Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Adnan Arslantaş, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.