Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağı haberini alan mahkum yakınları, ceza infaz kurumuna akın etti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 38 bin kişinin tahliyesini içeren KHK ile ilgili yaptığı açıklama sonrası, haberi alan mahkum yakınları Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu’na akın etti. Heyecanlı bir bekleyişin yaşandığı infaz kurumunda abisini, babasını, kardeşini, akrabasını görmek için sabırsızlanan vatandaşlar, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.
Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile denetimli serbestlik kapsamında tahliye olacak mahkumlardan Ramazan Beldek, "Şaşmaz Cezaevinde 900 kişi var. Aşağı yukarı bugün 600-700 kişi tahliye olacak. Herkes sevinçli çok mutluyuz. Herkesin haberi var. Açık cezaevi olduğu için buradan telefon etme şansımız var. Bütün eş dost hepsi biliyor. Tahliye olacağımızı herkes biliyor. Aileme de haber verdim. Bir şey diyemiyorlar. Çok sevinçliler" ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminden sonra tahliye kararını beklediklerini belirten Beldek, "Darbe çıktıktan sonra dedik, ‘Bu kadar kişiyi nereye alacak.’ Af vermesi gerekiyordu hükümetin. Onu da verdi, yapacağını yaptı. Beklediğimizi yaptı" diye konuştu. Yaralamadan dolayı cezaevinde bulunduğunu ifade eden Beldek, 4 yıl 8 aylık cezasının bulunduğunu söyledi. Dışarıya nasıl ayak uyduracağını bilmediğini söyleyen Beldek, "İşi nereden bulacağız, bir imkan verecek mi devlet onu da bilmiyorum. O kadar kişiyi içeri aldığına göre tahliye olan kişilere de iş vermesi gerekiyor" dedi.