Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Eğer darbe başarılı olsaydı bugün kendi ülkemizde esir durumundaydık. Ne kadar hain olduklarını 241 kardeşimizi şehit ederek, 2 bin küsur kardeşimizi de yaralayarak ortaya koydular” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Gaziler Vakfı’nın organize ettiği programa katıldı. İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Gökçek, “Sizlere karşı ne yapsak hakkınızı ödememiz mümkün değil. Bu ülke için, Allah için özellikle 15 Temmuz’da canınızı ortaya koydunuz. Ortaya koymanın ötesinde birçoğumuz annesini, babasını ve çocuklarını kaybetti veya şehit oldu. Bu fedakarlık sayesinde bugün bir aradayız” şeklinde konuştu.
“Yunan’ın bile yapmayacağını bizim içimizden çıkmış, bize ihanet eden insanlar yaptı”
FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin başarılı olması halinde Türk milletinin kendi ülkesinde esir durma düşeceğini belirten Gökçek, “Eğer darbe başarılı olsaydı bugün kendi ülkemizde esir durumundaydık. Ne kadar hain olduklarını 241 kardeşimizi şehit ederek, 2 bin küsur kardeşimizi de yaralayarak ortaya koydular. Meşhur bir söz vardır ‘Yunan bile yapmaz’ diye. Yunan’ın bile yapmayacağını bizim içimizden çıkmış, bize ihanet eden insanlar yaptı. Allah başımızda dimdik duran Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun” ifadelerini kullandı.
Gökçek, salondaki davetlilere, 15 Temmuz gecesinde kaydedilmiş görüntülerden oluşan bir film izletti.
Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ise yaptığı konuşmada, Türk milletinin gazilik unvanını anasının ak sütü gibi hak ettiğini belirterek, “Bizler, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu kutsal toprakları bir hayat alanın ötesinde istikbalimiz olarak gördük. Şehitlik makamı ve gazilik nişanı, Türk milletinin inancı ve kültürel değerleri içinde en yüce rütbelerdendir. Aziz milletimiz tarihi boyunca sergilediği kahramanlıklarla, gazi unvanını taşımayı anasının ak sütü gibi hak etmiştir” dedi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Gökçek’e Yüksek Feragat ve Cesaret ödülü verildi.