MALATYA (AA) - "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015'te, DEAŞ mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı eylemde hayatını kaybedenler için Malatya'da Barış Güvercinleri Anıtı açıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Ankara Garı önündeki saldırıda yaşamını yitiren 12 Malatyalı için hazırlanan "Baba Ben de Gideyim mi?" isimli belgesel gösterildi. Belgesel gösterimine, saldırıda hayatını kaybeden çoğunluğu gençlerden oluşan Malatyalıların aileleri ve yakınlarıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ağbaba, gösterim sonunda yaptığı konuşmada, yaşanılan acıların, gerçek anlamda barış geldiği zaman dineceğini belirtti. Hep beraber katillerle mücadele edeceklerini aktaran Ağbaba, şöyle devam etti:

"Bu çocukların savunmuş olduğu değerler barıştı, özgürlüktü, demokrasiydi. Onların yattıkları yerde huzurlu uyuyabilmeleri için bu amaçlarını gerçekleştirmek zorundayız. Umutsuzluğa kapılmak yok. Malatya Cumhuriyet Halk Partisi'nin kolunu kanadını değil gövdesini yok ettiler ama hep beraber tekrar ayağa kalkacağız. Geçmişte kaybettiğimiz birçok insan, gencimiz var. Onların idealleri sayesinde ayakta kalabiliyoruz."

Ankara Garı'ndaki terör saldırısının Türkiye'de yaşanan en büyük katliam olduğunu ifade eden Ağbaba, "Çocuklarımız için, geçmişte kaybettiklerimiz için umutsuz olmaya hiçbirimizin hakkı yok." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, kongre merkezinden Özalper Mahallesi'ndeki Barış Parkı'na kadar yürüyerek saldırıda hayatını kaybedenler için Kadıköy Belediyesinin katkılarıyla yaptırılan Barış Güvercinleri Anıtı'nın açılışına katıldı.

Ağbaba, Karaca, Nuhoğlu ve öteki ilgililer, siyah kurdele kesilerek açılışı yapılan anıta karanfil bıraktı.