Ankara Tabip Odası, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Vatandaşların, acil servislere sadece tedavi için değil, çocuklarını evlendirmek için gittiği’yönündeki ifadelerini protesto etti.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında Ak Parti’nin sağlık politikası alanında yaptığı çalışmaları anlatırken ilginç bir örnek vererek, "Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" ifadelerini kullanmıştı.
Tabipler Birliği Odası (TBO), Yıldırım’ın bu sözlerine Ankara Numune Hastanesi’nde eylem yaparak tepki gösterdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi adına yapılan açıklamada, "Acil servisler hiçbir şekilde kız bakma yuva kurma yeri değildir. Acil servisler, ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir. Acil servisler, magazinleştirilmiş bir paparazi haber konusu değildir. Acil servislerde hizmet veren sağlık emekçileri sizin sunduğunuz pembe tablo içinde hizmet vermemektedir. Bu konuşmalar karşısında bir özür bekliyoruz ’’ denildi.
Cumhuriyet Halk Partisi, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da eyleme destek verdi.