Şehir merkezlerindeki askeri bölgelerin taşınmasına yönelik alınan karar doğrultusunda taşınmaya başlayan Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’ndan yola çıkan askeri tanklar, Ankara Şereflikoçhisar’a ulaştı.
Şehir merkezlerindeki askeri bölgelerin taşınmasına yönelik alınan karar doğrultusunda Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı taşınmaya başladı. TIR’ların üzerine yüklenerek Zırhlı Birlikler’den ayrılan askeri tanklar, Şereflikoçhisar’a ulaştı. Tankların gelişine şahit olmak isteyen Şereflikoçhisarlılar, ellerindeki Türk bayrakları ile üzerinde tankların yüklü olduğu TIR’ların kente girişini seyretti. Tankları Şereflikoçhisar’a getiren askeri yetkililere sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, askeri yetkililere çiçek vererek memnuniyetlerini dile getirdi.
Tankları getiren bir askeri yetkiliye teşekkürlerini sunan Şereflikoçhisarlı bir vatandaş, “Tarihi şan ve şerefle dolu olan ilçemize ismini şehitlerimizin göstermiş olduğu fedakarlıklardan dolayı alan Şereflikoçhisar’a hoş geldiniz. Silahlı Kuvvetlerin en önemli unsuru olan Zırhlı Birliklerin ilçemize gelmesinden dolayı devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Karşılamanın ardından tanklar ilçeye giriş yaptı. Şehir merkezlerindeki askeri bölgelerin taşınma işlemlerinin 1 hafta süreceği belirtildi.